Jeugd en vuurwerk

(ingezonden)

De jeugd heeft de toekomst… Dat zou je denken, maar is dat nog wel zo? Heel veel jeugdige inwoners van Zwartsluis denken daar heel anders over.

Zij terroriseren onze mooie Prinsessenbuurt, en denken dat wij als bewoners alles maar voor lief moeten nemen, denk ook aan het schoolplein “ de Aremberg”, en de kinderen die hier hun kampweek houden bij het “Grote Gat” zij zijn zelfs belaagd met vuurwerk,hoe vreselijk is dit.

Ze zouden zich diep moeten schamen, gezien hun taalgebruik tegenover de ouderen onder ons.

Maar wat ik me dan ook nog afvraag: ‘Zijn de ouders of verzorgers hiervan wel op de hoogte?’

Hoe is het in vredesnaam mogelijk, dat er al een vermogen aan vuurwerk in en rondom ons dorp word afgeschoten, waar mijns inziens weinig tot niets mee gedaan is, ondanks dit met regelmaat te melden bij diverse instanties.

Waarom moeten mens en dier opgeschrikt worden in de nachtelijk uren door deze vreselijke harde knallen, zou iemand mij kunnen vertellen wat het nut hiervan is, en dit gaat al vele jaren aan.

O ja, en hoe komen ze aan deze levensgevaarlijke vuurwerkmaterialen? Om dit te kunnen kopen moeten er ook volwassen personen in het spel zijn. Weet alleen niet of ik die hierin als volwassen persoon kan beschouwen!

En als je dan denkt dat het in de nachtelijke uren is afgezwakt, dan worden er een aantal van de bewoners verrast met als ‘uitsmijter’, dat hun voor/achtergevel wordt bekogeld met eieren en deze ook nog eens worden meegenomen zonder hiervoor te betalen!

Hierbij een oproep aan alle jeugdigen die deel uitmaken van deze groep (en hun ouders of verzorgers): 

STOP DIT!!!!!

En laten we er ‘samen’ voor zorgen dat Zwartsluis het mooiste dorp op aard blijft en niet verzandt tot terreurdaden en brutaliteit ,want daar is niemand bij gebaat.

De naam van de inzender is bekend bij de redactie