Psalmen zingen met de bovenstem

GENEMUIDEN - De Hervormde kerk is de locatie voor een psalmzangavond op zaterdag 1 oktober. Die avond worden er acht psalmen met bovenstem gezongen.

Halverwege de avond houdt kandidaat H.A. Neervoort uit IJsselmuiden een korte meditatie over Psalm 19. "Deze psalm wordt ook gezongen deze avond en krijgt wat meer aandacht omdat de bovenstem wat minder bekend is", kondigt de organisatie aan.

De avond begint op 19.30 uur en is rond 20.45 uur afgelopen. Het orgel wordt deze avond bespeeld door Erik Eenkhoorn en Jan Koster.

"In de berijmde versie van Psalm 92 staat: Laat ons de rustdag wijden met psalmen tot Gods eer. Is het op de zaterdagavond bij elkaar komen om de psalmen te zingen niet een prima voorbereiding op de rustdag, om samen de psalmen te zingen tot eer van de Heere?", schrijft de organisatie in de aankondiging.

Eenieder is van harte welkom, man, vrouw, jong en oud. "Ook zij die de bovenstem wellicht niet kennen, maar hier toch eens kennis mee willen maken, zijn van harte uitgenodigd", aldus de organisatie.

De toegang tot deze avond is gratis. Bij de uitgang is er een collecte die bestemd is voor de gemaakte kosten.