Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ouderen genieten van boottocht richting Elburg

Algemeen

GENEMUIDEN - De stichting Vrienden van de Meente hield deze week voor het eerst een boottocht voor de ouderen uit Genemuiden. Tot en met 2019 werd deze georganiseerd door Het Rode Kruis, maar deze organisatie stopte er mee in 2019. De stichting Vrienden van de Meente, onderdeel van stichting de Meente, wilde deze boottocht blijven behouden en nam de organisatie op zich. 

De afgelopen jaren was dat door corona niet mogelijk, maar die beperkingen zijn voorbij. En zo kon afgelopen dinsdag een boot met ouderen vertrekken richting Elburg. Na het inschepen van de gasten inclusief veel rollators en enkele rolstoelen kon de Nirvana op tijd het ruime sop kiezen. “Het was al heel snel gezellig, luisterend naar al het gekakel was iedereen in opperbeste stemming. Het weer was zeer zonnig en velen maakten dan ook gebruik van het bovendek”, blikt de organiserende stichting terug. 

De Nirvana meerde af in de binnenhaven van Elburg, waarna velen van de gelegenheid gebruikmaakten om het centrum in te wandelen. “Het weer bleef ons gunstig gezind en het bovendek bleef ook op de terugreis lekker vol. Sommigen wilden absoluut niet naar beneden om aanwezig te zijn bij de bingo.” 

Tegen het einde van de bingo kwam Genemuiden weer in zicht en kon men zich voorbereiden op het ontschepen. Met alle rollators was het een hele toer om iedereen weer van boord te krijgen en zorgen dat men veilig thuiskwam. “De verzorging aan boord was uitstekend, de gasten kregen koffie met gebak en een lunch aangeboden van de organisatie.” 

Voor de benodigde zorg waren er drie verpleegkundigen tijdens de tocht aanwezig en voor de overige begeleiding vier vrijwilligers van de stichting. “Voor hen was het weliswaar een hele drukke dag, maar het was mooi dat het weer eens kon en om te doen en gaf een heel goed gevoel om dit te realiseren voor de bijna 100 gasten aan boord”, aldus de stichting.

De stichting wordt financieel gedragen door donateurs. Tijdens de tocht is dit meerdere malen benoemd en verschillende gasten werden spontaan welkom geheten als donateur. Wie donateur wil worden kan zich aanmelden bij de receptie van de Meente.

De stichting Vrienden van de Meente heeft als doel voor de ouderen welzijnsactiviteiten te organiseren in het ouderencentrum De Meente en die te bekostigen. Om de kosten voor de boottocht zo laag mogelijk te houden (25 euro per persoon ) werd er al snel een goede anonieme sponsor gevonden en kon het financiële plaatje rondgemaakt worden uit de aanwezige donateursgelden. “De boottocht past dan ook uitstekend in het doel van de stichting - bieden van welzijn aan onze ouderen - en iedereen was het erover eens dat dit ook in 2023 en verdere jaren georganiseerd moet worden.”

De stichting is er dan ook trots op dat men de gasten kon mededelen dat de boottocht volgend jaar al weer geboekt is. Die staat gepland op dinsdag 12 september 2023.

Enrico Kolk