Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Nieuw informatiebord wijst toeristen beter de weg in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS – Kernwethouder Jan van der Poel en Sluuspoort-voorzitter Egbert Knoeff onthulden donderdag een informatiebord op het centrumplein in Zwartsluis. Toeristen en bezoekers van Zwartsluis zien daarop waar ze de toeristische voorzieningen in het dorp kunnen vinden. 

Onder de slogan ‘Samen werken aan een bruisend hart van het maritieme dorp Zwartsluis’ werken Gemeente Zwartewaterland en diverse maatschappelijke organisaties en ondernemers al een aantal jaren samen aan de uitvoering van het leefbaarheidsplan. Recreatie en Toerisme als economische motor is daarvan een belangrijk onderdeel. “We willen meer economische reuring. Onze doelstelling is dat er meer toeristen naar Zwartsluis komen, die langer verblijven en meer uitgeven’”, zegt Van der Poel, die de multifunctionele accommodatie Sluuspoort daarbij als spil beschouwt. 

De afgelopen jaren is wat dat betreft al veel gerealiseerd in Zwartsluis. Het dorp groeit steeds meer uit tot ‘Poort naar Weerribben-Wieden’. Een goed voorbeeld is de nieuwe passantensteiger in het centrum, waardoor varende gasten vanuit Nationaal Park Weerribben-Wieden Zwartsluis kunnen bereiken voor een bezoek aan winkels of horeca. De vernieuwde borden van de Turfroute vormen een ander voorbeeld. Ook wordt met vereende krachten de laatste hand gelegd aan een aantal arrangementen die het nautische verleden, het DNA van Zwartsluis, beleefbaar maken. De arrangementen kunnen te zijner tijd geboekt gaan worden bij Sluuspoort.

Bij de ontwikkeling van de arrangementen ontstond ook de behoefte aan een nieuw informatiebord. “Het oude bord gaf niet meer de informatie die we bezoekers willen aanbieden. We willen onze gasten overzichtelijk informeren over wat er in Zwartsluis allemaal te doen is. Sluuspoort is daarvan een goed startpunt”, vertelt Egbert Knoeff. Van der Poel wijst erop dat binnenkort ook het ‘oude’ bord bij de Top-locatie wordt vervangen. “Dan kunnen gasten die van die kant Zwartsluis binnenkomen dezelfde informatie tot zich nemen.”

Op de foto staan van links naar rechts kernwethouder Jan van der Poel, Sluuspoort-voorzitter Egbert Knoeff en Arie van Rees van Prestige. Het bedrijf uit Genemuiden produceerde het nieuwe informatiebord. 

Enrico Kolk