Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sem Beens en Riëlke Roeland kampioen bij clubkampioenschappen Zwartewaterruiters

Sport

GENEMUIDEN - De Zwartewaterruiters hielden zaterdag de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de wedstrijdruiters en alle andere rijdende leden. Die vonden plaats in het hippisch centrum.

De dressuur voor de niet wedstrijdruiters vormde de aftrap. “Voor sommigen was dit de eerste keer dat ze mee konden doen met een wedstrijd, dus de spanning was soms ook van de gezichten af te lezen. De eerste groep bestond uit leden met eigen pony’s die een Bixie proef hebben gereden”, schrijven de ruiters in een persbericht. Daar was de eerste prijs voor Saar Flier met Wilson Bluff, de tweede prijs voor Eva Bakker met Feline, op de derde plek is Erlijn Bekendam met Alma geëindigd en de vierde plek was voor Jetske Brouwer met Zenna. 

Hierna gingen de kampioenschappen verder met de F-proeven op de manegepony’s. In F1 was de 1e plek voor Sanne Jordens met James, 2e werd Kenley Beens met Jens en de 3e plaats was voor Simeon Kolk met Pauline. 

Daarna kwam de F2, waar Nora ten Velde met Jens als eerste eindigde. De 2e plek was voor Jinthe Eenkhoorn met Pauline en op de 3e plek kwam Julia Stoel. In de klasse F3 was de 1e plaats voor Lyanne Van der Kamp met Sultan, 2e is werd Sara Boersema met Pauline en Lena Szweda met Jens werd 3e.

Als laatste werden de klasses F7 en F9 verreden Op de 1e plek is daar geëindigd Lois Talen met Jens, 2eis geworden Annelie van de Bruinhorst met Tov, op de 3e plek stond Mirjam Oosterveer met Tov, Lieve Kolk met Saba eindigde op de 4e plaats en de 5e prijs was voor Colin Dam met James.

De wedstrijdruiters gingen vervolgens van start met hun dressuurproeven. Sylvana van Dijk en Riëlke Roeland behaalden de titel Dressuurkampioen. De dressuurring werd vervolgens omgewisseld voor de hindernissen de club ging van start met het springen voor de wedstrijdruiters. “Hier was de strijd nog weer spannend en na het springen van twee parcoursen mochten Sem Beens en Joel Zwanepol zich springkampioen noemen.”

Alle niet-wedstrijdruiters mochten hierna ook eenmaal het parcours springen, zodat op het secretariaat de berekeningen gemaakt konden worden voor de clubkampioenen. Tijdens de prijsuitreikingen was er ook nog aandacht voor Saar en Evi Flier. Deze zusjes wisten beiden de titel regiokampioen van Overijssel te behalen, Saar in de Bixie-klasse AA en Evi in de klasse B dressuur.

Evi behaalde tijdens het Nederlands kampioenschap ook de bronzen medaille in haar klasse. De zusjes kregen uit handen van de voorzitter Albert Beens beiden een aandenken uitgereikt. Hierna was het tijd voor het moment waar iedereen naar had uitgekeken: het huldigen van de kampioenen. 

Bij de pony’s werd Sem Beens clubkampioen met zijn pony Mandy, de reservetitel was voor Shania van Dijk met James Bond. Bij de paarden was de titel voor Riëlke Roeland met Jade van de Edelvrouw en als reservekampioen werd gehuldigd Bas de Vries met Michelangelo. “We kunnen allemaal terug kijken op een geslaagde en gezellige dag, waarmee wij ons indoorseizoen geopend hebben.”

Enrico Kolk