Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ons Zwemuurtje bestaat 40 jaar en viert dat met uitje naar Dolfinarium

Algemeen

GENEMUIDEN - Zwemvereniging Ons Zwemuurtje bestaat 40 jaar en dat werd zaterdag gevierd met een dagje uit. Ons Zwemuurtje is een zwemvereniging voor mensen met een beperking.

“De dag begon al op tijd, om half 10 verzamelde iedereen zich bij Machinefabriek van de Pol & Pleysier in Genemuiden. Vanaf hier vertrok om 10 uur een bus van IJsseltours Zwolle naar het Dolfinarium in Harderwijk”, blikt de vereniging terug. 

In het Dolfinarium was er koffie/thee met gebak en daarna was het tijd om het park te verkennen. “Iedereen kon een gesponsord lunchpakketje meenemen van Albert Heijn Bart Knap Genemuiden om tussendoor op te eten. Wat heeft iedereen genoten van de walrussen, zeehonden, dolfijnen en andere zeedieren. Als afsluiting de hoofdshow Oceanica, waarin de dolfijnen prachtige kunsten lieten zien.”

Na het bezoek aan het Dolfinarium bracht de bus de zwemmers naar Fusion Plaza Zwolle om met elkaar te eten. Om 19.00 uur vertrok de bus van ElboBus richting Genemuiden, waar familie en leiding al stond te wachten om iedereen op te halen. “Een fantastische dag waar pupillen en vrijwilligers nog lang van zullen nagenieten”, aldus de vereniging.

Die is op zoek naar vrijwilligers. “We zwemmen elke zaterdagmorgen (behalve in schoolvakanties en op feestdagen) van 10.30 tot 11.30 uur in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Na afloop drinken we samen koffie/thee in de kantine. Om dit te blijven doen zijn we met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers”, schrijft de vereniging. “Mocht u/jij dit leuk lijken, laat het ons weten via info@onszwemuurtje.nl. Een keer vrijblijvend komen kijken mag natuurlijk ook.”

Enrico Kolk