Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Eerste editie Genemuiden Kamerbreed valt in de smaak

Algemeen

GENEMUIDEN - Drie jaar lang moest SCEG erop wachten. Afgelopen zaterdag was het dan toch zover: de eerste editie van Genemuiden Kamerbreed. Het nieuwe evenement zorgde voor een bruisend centrum met veel verschillende activiteiten.

De editie kon niet rekenen op het zo gewenste nazomerse weer. Zonnige perioden werden afgewisseld met af en toe een bui. Burgemeester Eddy Bilder besteedde daar in zijn openingstoespraak dan ook aandacht aan. “Er hangen wat wolken boven ons, maar daar laten we ons niet door van de wijs brengen.” Vrij snel daarna bracht een flashmob hem wel bijna van de wijs. Met een lied werd zijn toespraak onderbroken. “Ik hoop dat het een omgekeerde regendans mag zijn”, grapte de burgemeester na het lied.

Veel aandacht van het publiek was er voor de optredens in d’Of van de familie Van Dalfsen en de filmvertoningen in ‘t Olde Staduus. In die laatste locatie wist Wout van Olst de eerste prijs te pakken bij de Gaellemuniger quiz. Wel moet hij nog even op zijn prijs wachten: de ballonvaart die voor de avond gepland stond, is verplaatst vanwege de weersomstandigheden.

Ook het concert van de christelijke band Sela in de Grote kerk kon op veel publiek rekenen. De avond werd afgesloten op het Havenplein met optredens van Lösse eindties met Bente van der Steeg, Ed Struijlaart en Scrum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Enrico Kolk