Gemeente zelf in de Driehoek bezig

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Projectontwikkelaar AM Wonen verkoopt de gronden van de Driehoek weer terug aan de gemeente. Die kan er dan zelf mee aan de slag. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de projectontwikkelaar en de gemeente. Welk bedrag ermee gemoeid is, is geheim.

In de gemeenteraad ligt het voorstel morgenavond (donderdag) ter behandeling voor, maar raadsleden moeten met meel in de mond praten. Want zowel het onderhandelingsresultaat als de financiƫle gevolgen daarvan zijn geheim.

Feit is wel dat AM Wonen, na akkoord van de raad, geen eigenaar meer is van de grond. De gemeente heeft die dan weer zelf in beheer. "Tijdens de onderhandelingen werd snel duidelijk dat AM niet instemt met een ontwikkeling met minder woningen. AM stond wel open voor overname van de percelen door de gemeente waardoor de gemeente vervolgens de locatie zelfstandig kan ontwikkelen", schrijft het college in het voorstel voor de raad.

Voorwaarde daarvoor was dat AM volledig zou loskomen van de gemeente. Volgens het college draagt de projectontwikkelaar daar fors aan bij door de grond lager aan te bieden dan de huidige boekwaarde. 

En nu kan de gemeente zelf in de Driehoek aan de slag. "Met dit onderhandelingsakkoord is er de mogelijkheid om beduidend minder woningen op Overwaters te realiseren", kondigt het college aan. Wel wil de gemeente er bouwen.

Lees verder op pagina 3