Karlo Naberman ondanks nederlaag tevreden over spel DESZ.
Karlo Naberman ondanks nederlaag tevreden over spel DESZ. Foto: Henk Kuik

DESZ wacht stevige uitdaging in de tweede klasse

(door Corne Schaart)

ZWARTSLUIS - Ondanks een 0-2 thuis nederlaag tegen zondag 1e klasser VSBO uit Emmen is DESZ een ronde verder in de KNVB beker. Zowel VSBO als DESZ waren voorafgaand aan deze wedstijd al verzekerd van een plaats in de volgende ronde waardoor deze wedstijd er eentje was in de categorie des keizers baard. Onder 19 speler William Akkerman debuteerde bij DESZ met een invalbeurt.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was VSBO de bovenliggende partij. Daarna waren de Sluzigers tenminste gelijkwaardig. DESZ trainer Bonhof: “Als je heel kritisch bent zijn wij de ploeg die de eerste helft twee keer moeten scoren.” 

Hiermee doelde de DESZ-trainer op de grote kansen van Arjan Krabbe en Bram Makkink die uitstekend werden gered door VSBO doelman Lennon Ebeltjes. Ook VSBO had wel kansen maar DESZ-doelman de Lange voorkwam erger. In de tweede helft creëerde DESZ nagenoeg niets meer en zag dat VSBO dat wel twee keer deed. In de 59e minuut benutte Maurice Kampman een strafschop. Het was dat deze speler zijn vizier niet op scherp had staan, want de drie goede mogelijkheden die hij daarna kreeg leverden geen doelpunt op. Pas in de 89e minuut werd het uiteindelijk 0-2 toen Henk Teuben de bal langs doelman De Lange in het doel prikte.

Ondanks het ontbreken van belangen had deze wedstrijd voor Bonhof zeker wel waarde. De tegenstanders het komende seizoen zijn vergelijkbaar met tegenstander VSBO of zijn zelfs beter. Zijn conclusie over deze wedstrijd was helder “Terecht verloren, wel kansen gehad maar tegenstander had meer individuele kwaliteiten. Maar wel erg leerzaam voor ons.”

Wie aanvoerder wordt het komende seizoen weet Bonhof nog niet. “Ik vind dat eigenlijk niet zo spannend, ik weet dat nog niet. Karlo Naberman was het vandaag, Danny Moorman is het geweest en Frank Kuurman zou het kunnen worden.”

Aanvoerder deze week Karlo Naberman over de wedstrijd “Het klinkt misschien raar, maar ondanks het verlies van deze wedstrijd vond ik ons spel beter dan de vorige wedstrijden die wij wel wonnen. VSBO is een ploeg die twee tandjes beter is dan de andere bekertegenstanders. Je had vandaag meer kwaliteit tegenover je. Daar hebben wij ons de eerste helft heel goed tegen gewapend. Wij hadden de betere kansen. Maar dat is het verschil tussen een eersteklasser en een tweed klasser. Zij maken ze wel en wij niet”.

Over de doelstelling het komend seizoen is Bonhof duidelijk. "Er is genoeg potentie. Aan de bal prima, maar ons positioneren, aanvallend en verdedigend, dat moet echt beter. Dat zijn ze nog niet gewend. Er degraderen dit seizoen rechtstreeks twee ploegen. De drie daarboven moeten nacompetitie spelen voor handhaving. Het wordt nog een hele klus om bij de onderste vijf weg te blijven.”