Molens en panelen over de tongen

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - De raad en het college kregen donderdag veel huiswerk mee bij een informatieavond over zonnepanelen en windmolens. Dat werd uiteindelijk een inspraakavond; meer dan de helft van de avond werd in beslag genomen door insprekers.

Want dat bleken er best wel veel. En elk van hen had weer een andere reden om een bezoek te brengen aan de gemeenteraad. Verschillende insprekers kwamen uit Zwartsluis, met de oproep om het zoekgebied voor windmolens naast het dorp van de lijst te schrappen. Het college heeft dat zoekgebied weliswaar onderaan de voorkeursvolgorde gezet, maar volgens hen is dat nog niet genoeg.

Andere insprekers kwamen hun ongenoegen uiten over het eerste voorkeurszoekgebied: Genne-Holten voor zowel het plaatsen van windmolens als zonnepanelen.
Weer een volgende inspreker kwam juist een heel andere vraag stellen: of het zon-zoekgebied van de Kamperzeedijk juist iets groter kan worden, zodat zijn agrarische bedrijf in de toekomst kan blijven bestaan en er een nieuwe functie bijkrijgt.

Lees meer op pagina 9