KNVB maakt regels promotie en degradatie bekend

ZWARTEWATERLAND – De KNVB heeft de nieuwe regels voor promotie en degradatie in het nieuwe seizoen van het amateurvoetbal bekendgemaakt. Die regels veranderen omdat de bond toewerkt naar een nieuwe voetbalpyramide. Die moet onder meer zorgen voor meer derby’s.

Voor Sportclub Genemuiden heeft de regeling geen grote gevolgen. De groen-witten moeten kampioen worden om te promoveren naar de derde divisie. Als ze periodekampioen worden, krijgen ze in de nacompetitie nog een herkansing. Dat was afgelopen seizoen ook al het geval voor de ploeg van trainer Rene van der Weij. Toen strandde de ploeg in de eerste ronde van de nacompetitie tegen de amateurs van Feyenoord Rotterdam.

Mocht Genemuiden een slecht seizoen gaan afwerken, dan moet het in ieder geval zorgen om niet bij de laatste vier ploegen te eindigen. Die degraderen rechtstreeks of moeten zich in de nacompetitie veilig zien te spelen.

DESZ

DESZ weet ook waar het aan toe is. Voor promotie is een kampioenschap nodig. Ook een periodekampioenschap biedt nog kansen. Dan moeten de Sluzigers het opnemen tegen de nummers 10 en 11 van de eerste klasse. Onderin is de degradatieregeling zwaar. De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks, de nummers 9, 10 en 11 moeten zich via de nacompetitie het vege lijf zien te redden.

Olympia

Soortgelijke regels gelden voor Olympia ’28. Ook voor de Hasselters is de degradatieregeling zwaar. De nummers 9, 10 en 11 van de nacompetitie spelen met die teams uit de andere 3e klassen en de periodekampioenen van de vierde klasse. Daaruit blijven vier ploegen over die het opnieuw in de 3e klasse mogen gaan proberen.

Trio zeges voor biljarters Bleistarte

ZWARTSLUIS – De biljarters van De Bleistarte zijn goed op dreef. Ze boekten de afgelopen week drie overwinningen. In de avondcompetitie C1 klasse libre klein wonnen ze met 30-24 van ZBC 1. 

In de avondcompetitie B2 klasse driebanden klein namen ze een 27-30 zege mee uit Oudleusen. En tenslotte wonnen de Sluziger biljarters in de dagcompetitie R3 klasse libre klein poule 2 met 44-32 van 't Centrum.