Naberman rijdt in België

GENEMUIDEN – Tim Naberman is bezig aan een Belgisch programma. De profwielrenner uit Genemuiden staat vandaag (woensdag) aan de start van de Omloop van het Houtland.

Ook afgelopen weekeinde reed de renner van Team DSM twee Belgische semiklassiekers. In beide koersen zette Naberman zich in voor zijn kopmannen, maar die wisten niet bij de eersten te finishen. Zelf kwam Naberman vrijdag als 65e over de streep in het Kampioenschap van Vlaanderen. Een dag later vond hij zich als 79e terug in de uitslag van de Primus Classic. De 23-jarige Naberman is bezig aan zijn eerste seizoen in het profpeloton. Hij tekende een tweejarig contract bij DSM. Naberman heeft daar een dienende rol. Tot ereplaatsen kwam hij dit seizoen niet. De grootste koersen die hij reed zijn de Deutschland Rundfahrt en de Ronde van Romandië.

Plaatsgenoot Pascal Eenkhoorn maakt zich ondertussen op voor het WK Wielrennen. Hij staat zondag aan de start van de wegkoers voor de professionals. Het WK wordt verreden in Australië.