Zoektocht naar vrijwilligers

GENEMUIDEN - Ons Zwemuurtje is op zoek naar vrijwilligers. De vereniging zwemt elke zaterdagmorgen (behalve in schoolvakanties en op feestdagen) van 10.30 tot 11.30 uur in zwembad Bestevaer in Genemuiden. 

"Na afloop drinken we samen koffie/thee in de kantine", schrijft de vereniging. Om het zwemmen te blijven doen, is Ons Zwemuurtje met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers. "Mocht u/jij dit leuk lijken, laat het ons weten via info@onszwemuurtje.nl. Een keer vrijblijvend komen kijken mag natuurlijk ook."

Dubbelconcert

HASSELT – Een dubbelconcert van Hasselts Fanfare en Christelijk mannenkoor Ichthus uit Sliedrecht vindt op zaterdag 5 november plaats in de Grote kerk.

“In de coronaperiode hadden beide verenigingen een jubileumjaar en dit was een goede aanleiding om nu samen dit te herdenken”, aldus de organisatie. “Ook willen we de mensen uit Oekraïne uitnodigen en samen met hen het volkslied zingen.”

Hasselts Fanfare staat onder leiding van Harry van Bruggen en het mannenkoor wordt gedirigeerd door Martin Zonnenberg. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Het orgel begeleidt zowel de samenzang als het mannenkoor en de organist doet zelf ook een orgelsolo. “Noteer alvast deze datum in uw agenda”, zegt de organisatie. “Want dit is het grootste koor van Nederland en het belooft een prachtavond te worden.”

Burendag

GENEMUIDEN - Het Leger des Heils doet mee aan de landelijke burendag op 24 september. “We willen er graag zijn voor de buurt”, schrijft het Leger in een persbericht.

‘s Middags van 13.30 tot 16.00 is er koffie en thee met taart in ‘t Kruispunt. Ook zijn er poffertjes voor de kinderen. “We sluiten de middag af met een buurt-bingo. De hoofdprijs van de bingo is een minuut gratis winkelen bij de Boni. Iedereen uit de buurt is van harte welkom”, aldus het Leger.

Burendag (2)

ZWARTSLUIS/HASSELT - De bibliotheek doet komende zaterdag mee aan burendag met de vestigingen Zwartsluis en Hasselt. Alle buren zijn van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom voor een koffiemoment met een pubquiz en een kinderactiviteit. 

“Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere versnapering spelen we een pubquiz van drie rondes. De eerste twee rondes van de pubquiz zijn voor de twee vestigingen gelijk, de derde ronde gaat over de stad of het dorp waar de desbetreffende vestiging zich bevindt”, kondigt de bibliotheek aan. De winnaar gaat met de eeuwige roem naar huis. Voor de kinderen ligt er een kleurplaat klaar en is er ranja, in Zwartsluis wordt er ook voorgelezen.

De directe buren van de bibliotheken in Zwartsluis en Hasselt krijgen een uitnodiging in de brievenbus. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel mee wil doen, kan zich aanmelden in één van de vestigingen of via www.bibliotheekzwartewaterland.nl/agenda.