Danny Moorman scoorde vorige week twee keer voor DESZ.
Danny Moorman scoorde vorige week twee keer voor DESZ. Foto: Henk Kuik

Interessant weekeinde voor de voetbalclubs uit Zwartewaterland

Sport

ZWARTEWATERLAND – De competitie in het profvoetbal ligt vanwege het WK stil, maar de amateurs hebben nog een aantal speelrondes te gaan voor de winterstop. En die zijn voor de clubs uit Zwartewaterland van groot belang.

Sportclub Genemuiden leidt de opwaartse spiraal te pakken te hebben. De goede reeks kan zaterdag uit bij HZVV een vervolg krijgen. Voor de broertjes Streutker en spits Popovic is dat een wedstrijd met een speciaal tintje. Het trio speelde eerder voor de ploeg uit Hoogeveen, die voorlopig nog geen topseizoen draait. Afgelopen weekeinde pakte HZVV na twee nederlagen op rij een punt bij Buitenpost.

DESZ moet de komende weken punten bij elkaar zien te spelen, zodat voorkomen van degradatie na de winterstop een serieus doel blijft. Zaterdag gaat de ploeg naar ZAC. Bij de voormalige profclub uit Zwolle staat Henrico Abma onder de lat. De geboren Genemuidenaar keepte ook een aantal seizoenen in Zwartsluis.

Olympia ’28 gaat zaterdag op bezoek bij Hattem. Dat is net zoals bijna alle teams in de derde klasse een ploeg die probeert om bij de onderste plekken weg te blijven. Hattem staat nu tiende, maar heeft maar een punt minder dan Olympia dat voorlopig op plek zes staat. Alle reden voor de ploeg van Hans Roeland, die ook een verleden in Hattem heeft, om drie punten mee terug te nemen naar Hasselt.