Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Vrijwilligersprijs overhandigd aan de voedselbank

Algemeen

ZWARTSLUIS - Statenlid Herman Kalter overhandigde de Overijsselse vrijwilligersprijs vrijdag aan de vrijwilligers van de voedselbank. Dat vond plaats in het nieuwe pand aan de Conradsweg.

“Gefeliciteerd! We zijn blij om jullie te kunnen vertellen dat jullie vrijwilligers de Overijsselse vrijwilligersprijs gewonnen hebben. Wij willen deze prijs graag op 18 november overhandigen en doen dat samen met een statenlid van de provincie Overijssel”, zo luidde het bericht van Welzijn Zwartewaterland dat bij secretaris Wout van Hasselt binnenkwam. 

Dat was al even daarvoor en vrijdagmorgen was het dan zover. Kalter, in gezelschap van Gina Wijngaard en Dorothee Roeten van vrijwilligerswerk Zwartewaterland reikte de oorkonde en de daarbij behorende bos bloemen en waardebonnen uit aan voorzitter Jan Timmerman. 

Daarna werd er, onder het genot van een kop koffie en een stukje taart, wat meer informatie verstrekt over het werk van de Voedselbank aan Kalter en de dames Wijngaard en Roeten. Dat deden de vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland, die zeer content waren met deze waardering voor hun werk en inzet.

De provincie Overijssel wil de waardering voor vrijwilligerswerk laten blijken. Sinds enige jaren is er daarom een Overijsselse prijs voor vrijwilligersorganisaties. “Mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor”, aldus de provincie.

Enrico Kolk