Afbeelding
Foto: Benny Breman / Breman.net

Exotische vogels in d’Overtoom, vrijwel alle continenten te zien

Algemeen

GENEMUIDEN - Vogellust richt d’Overtoom weer in voor een aantrekkelijke vogelshow. “Vogels vanuit allerlei exotische oorden zullen worden geshowd en vrijwel alle continenten zoals Azie, Australie. Afrika en Zuid-Amerika zijn vertegenwoordigd”, kondigt de vereniging aan.

“De show staat in de regio bekend om zijn fraaie en decoratieve aankleding waar bijna 250 vogels worden tentoongesteld.” Hovenier Johan van Dijk stelt daarbij een deel van zijn assortiment planten en overig groen beschikbaar om zo een natuurlijk habitat te creëren.

Voor de kwekers zelf is het spannendste moment de bekendmaking van de mooiste gekweekte vogel, waaraan de uitreiking van het Bondskruis is verbonden. Morgenavond (donderdag), tijdens de formele opening, wordt de officiële winnaar bekendgemaakt, waarna de show voor het publiek wordt geopend. Zaterdagmiddag wordt de uitslag van de grote verloting bekendgemaakt. “Verder wordt er weer een aantrekkelijke zaalverloting gehouden met een half varken als hoofdprijs. Ook de prijzenboom is inmiddels ruimschoots voorzien van allerlei leuke en attractieve prijzen. Reden genoeg een bezoekje te brengen om de verscheidenheid in zang en kleur van de wonderlijke vogelwereld zelf te aanschouwen”, aldus Vogellust.

De show is deze week gratis toegankelijk op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 22.00 en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.