Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Open repetities bij Hasselts Fanfare

Algemeen

HASSELT - In de week van 29 november tot 2 december houden alle afdelingen van Hasselts Fanfare een open repetitie. “Zodat iedereen laagdrempelig kennis kan maken hoe het er tijdens een repetitie aan toe gaat in hun clubgebouw aan de van Haersoltelaan 11 te Hasselt”, aldus de fanfare.

“Ben je benieuwd of muziek maken iets voor je is of ben je alleen maar nieuwsgierig? Grijp dan je kans en bezoek een of meerdere repetities”, nodigt de fanfare uit. “Bij het jeugdorkest kun je op woensdag 30 november tussen 18.30 uur en 19.15 uur een kijkje nemen, meeluisteren en als je wil ook zelf een instrument proberen te bespelen. Het orkest repeteert op de zelfde avond en start om 19.30 uur. Op deze avond krijg je een kijkje in de keuken van ons orkest, zullen wij meer vertellen over onze vereniging en natuurlijk ook van ons laten horen.”

Ook de drumband van Hasselts Fanfare geeft de mogelijkheid om mee te komen spelen met de slagwerkgroep. “Na een zeer geslaagd Wereld Muziek Concours beginnen ze met een nieuwe start. Het perfecte moment om in te stromen. Ook als je altijd al eens een slagwerk instrument hebt willen bespelen is dit een goed moment om eens binnen te lopen. Op dinsdag 29 november zal het gebouw vanaf 19:30 open gaan voor een open repetitieavond van de senioren. Ervaren muzikanten kunnen zich vooraf opgeven om mee te spelen op hun instrument naar keuze.”

Voor de jongere muzikanten is er op vrijdagavond 2 december de kans om eens op een trommel te spelen. Ook is er de mogelijkheid voor jongeren van 8 tot en met 18 jaar om kennis te maken met de opstap en jeugddrumband. Kinderen tussen de 8 en 11 jaar kunnen zich opgeven om mee te komen spelen met de opstapgroep van 18.00 tot 18.45 uur. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar mogen mee komen doen met onze jeugddrumband van 19:00 tot 20:00 uur. 

Wie mee wil komen spelen, kan zich opgeven door een mailtje te sturen naar drumbandhasseltsfanfare@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd. “Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij één of beide groepen te komen kijken. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden en kunt gewoon binnen komen lopen.”

Enrico Kolk