Na twee treffers kijkt Moorman hoe zijn ploeg de drie punten over de streep trekt. Foto: Henk Kuik

Supersnelle goal leidt DESZ naar de eerste winst

ZWARTSLUIS – Wie zaterdag net wat te lang op zijn koffie, thee of biertje moest wachten, mistte het eerste doelpunt van DESZ. Danny Moorman scoorde na amper tien seconden en zette zijn ploeg daarmee op het juiste spoor. De ploeg van trainer Kelvin Bonhof won met 2-0 van Hatto Heim en pakte dus de eerste overwinning van het seizoen.

Het was voor DESZ lang wachten op de eerste driepunter. In de eerste wedstrijd tegen WVF zat DESZ met 0-2 op rozen, maar de Zwollenaren bogen de stand in de slotfase om tot 3-2. Een week later pakte de ploeg vervolgens het enige punt van de competitie tot dusver: op het eigen sportpark speelt DESZ gelijk tegen OWIOS.

Loodzwaar programma

Daarna kwam DESZ maar hoogst zelden nog in de buurt van punten. Al mogen de Sluzigers een loodzwaar programma als excuus aanvoeren. Op de uitwedstrijd bij VSCO na speelt DESZ alleen tegen ploegen die bovenin meedraaien. Met de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim begint DESZ aan een serie wedstrijden waarin punten gepakt kunnen en moeten worden, zodat de veilige plek acht in ieder geval een beetje in zicht blijft.

Het begin van die serie mag er in ieder geval zijn. Moorman scoorde dus na tien seconden en daarna knokken de Sluzigers zich door de eerste helft heen. De Hattemers kregen daarin best kansen, maar doelman De Lange hoefde niet te vissen.

Ook na rust maakte de Genemuider goalie de gang naar het net niet. De enige keer dat hij dat wel moest doen, keurde de arbiter van dienst de goal af. Toen Moorman in de slotfase op aangeven van Martijn van der Heide nog een keer toesloeg, was de eerste overwinning voor DESZ een feit. Ook deed het de rode lantaarn over aan IJVV. Joel Kats maakte in de tweede helft zijn debuut voor het eerste team.

DESZ gaat komend weekeinde op bezoek bij ZAC.

In Zwolle ontmoeten ze dan oud-doelman Henrico Abma. Ook de Zwollenaren zitten voorlopig in degradatiezorgen, zodat DESZ bij een eventuele winst opnieuw goede zaken kan doen.