Olympia ´28 komt niet langs VHK.
Olympia ´28 komt niet langs VHK. Foto: Martien Wursten

Olympia '28 mist op eigen veld het geluk van een week eerder

(door Erik Driessen)

HASSELT – Na de buitengewoon gelukkige overwinning op Ommen verloor Olympia ’28 zaterdag wat ongelukkig van VHK. De ploeg uit Sint Jansklooster sloeg in de slotfase toe met de 1-2. “Maar VHK was minimaal gelijkwaardig aan ons”, is trainer Hans Roeland na afloop zoals altijd realistisch.

Hij ziet voor rust dat VHK een licht overwicht heeft, al is de eerste goede kans nog voor Olympia ’28. Na een knappe aanval schiet verdediger Bruins op de paal. Daarna komt VHK, met onder meer oud-Olympiaan Jurrien Visscher in de verdediging, beter in de wedstrijd.

Dat leidt na dik twintig minuten tot de 0-1. Doelman Smit, die de met zijn rug kampende Dorland vervangt, ranselt een inzet van Edward Rook schitterend uit de kruising, maar ziet vervolgens dat Ryan Stam eenvoudig kan binnenwerken.

Gelijkmaker Willems

Olympia ’28 komt daarna zoals vaker dit seizoen nauwelijks tot kansen. Dat verandert na rust door toedoen van de verdedigers uit Sint Jansklooster. Die treuzelen met uitverdedigen, waarna de rappe Rubens Willems de bal afpakt en eenvoudig de gelijkmaker scoort.

“Willems nog eentje…”, roept een supporter en amper dertig seconden later stormt de aanvaller inderdaad op VHK-doelman Driesen af. Die behoedt zijn ploeg voor een achterstand.

Tot overmaat van ramp schreeuwt Willems het direct na de actie uit van de pijn. Zijn hamstrings spelen op. Vooraf was het al onzeker of de aanvaller kon meespelen, maar nu volgt een ware martelgang naar de kleedkamer. Ondersteund door twee man weet hij die uiteindelijk te bereiken.

Onder de tribune hoort hij bovendien nog dat VHK de 1-2 scoort. De ploeg uit Sint Jansklooster heeft voorin redelijk wat snelheid en dat levert in de slotfase resultaat op. Invaller Knobbe knikt de 1-2 op het scorebord. Hij krijgt daarna nog twee mogelijkheden op meer.

Olympia ’28 moet de slotfase met tien man spelen. Holtland krijgt een gele kaart voor commentaar op de leiding en voor rust heeft de middenvelder dezelfde prent al gekregen voor een veel te harde tackle. Die was misschien ook al wel rood waard geweest. Met tien man scoort Olympia ’28 zowaar nog uit een corner, maar die keurt de scheidsrechter vanwege het nodige getrek af. En dus spreekt Roeland na afloop van ‘een zure nederlaag’. “Een gelijkspel was misschien terecht geweest, maar wij creëren weinig kansen. In de rust hebben we gezegd dat ons spel wat stroperig oogde. In balbezit moeten we veel sneller spelen. Na rust ging dat beter.”

Snijders terug

Door de nederlaag zakken de Hasselters weer af naar de middenmoot. Volgende week gaan ze op bezoek bij Hattem, ook een ploeg die net zoals de meeste teams strijdt tegen degradatie. Met een beetje geluk is Brian Snijders dan weer van de partij. De snelle aanvaller trainde afgelopen week weer mee met zijn ploeggenoten.