Sportclub dringt overtuigend door tot de top drie

(door Corné Schaart)

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden heeft voor alweer de vijfde keer een thuiswedstrijd gewonnen. Alleen Berkum wist eerder dit seizoen gelijk te spelen. Dit keer werd de Utrechtse fusie club DHSC aan de zegekar gebonden. Het werd 1-0. Met deze uitstekende overwinning op de nummer twee van de competitie is Sportclub Genemuiden zelfs de top-drie weer binnen geslopen.

Bij de Utrechtse ploeg zat assistent-trainer Wesley Sneyder niet op de bank. Hij had WK-verplichtingen in Qatar. DHSC nam het initiatief in de wedstrijd. Het was in de 14e minuut echter een gekraakt schot van Rens van Benthem dat achter doelman Niels Willemse verdween.

Daarmee kreeg Genemuiden zijn gehoopte voorsprong. “Dat was lekker, echt genieten. Het voetbalt natuurlijk een stuk makkelijker met een voorsprong. Zeker als je weet dat wij zelf heel weinig kansen weggeven. Toch vergeten wij daarna de wedstrijd op slot te gooien. Met het publiek er achter is het lekker als je zo’n voorsprong uiteindelijk over de streep trekt”, zei Van Benthem na afloop.

Daarmee sprak van Benthem ware woorden. Genemuiden had het duel eerder kunnen beslissen. Sijmon Eenkhoorn kreeg voor rust de grootste kans op 2-0. Hij zag zijn schot gered worden door de uitstekende DHSC-goalie. DHSC bleef in de wedstrijd en voetbalde ook wel enkele kansen bij elkaar, maar zag in Hidde Streutker een grote ‘sta in de weg.

Bijzonder vaardig

Na de rust vergat Genemuiden de wedstrijd in het slot te gooien. Osama Ben Kaddour zag een schot op de lat uiteenspatten. De rebound van basis speler Martijn Eenkhoorn werd uitstekend gered door doelman Willemse. DHSC bleef de ploeg met het meeste balbezit. Dat werd ze door Genemuiden gegund. De DHSC-spelers waren individueel bijzonder vaardig, maar kregen uiteindelijk weinig echt grote kansen meer. Aan Genemuiden-kant was Ben Kaddour nog dicht bij een doelpunt.

Rood voor Buitink

Tot slot was het in de 90e minuut de uitstekend fluitende scheidsrechter Te Kloeze die Nick Buitink met zijn tweede gele kaart van het veld stuurde. De 1-0 voorsprong kwam de laatste paar minuten niet meer in gevaar. Genemuiden had laten zien toch ook van een topploeg te kunnen winnen en pakte door deze overwinning de 3e plek in de competitie.