Koekactie

GENEMUIDEN – Het Gave werk van Anita houdt een koekactie. Zowel muffins als speculaasmolens zijn te bestellen.

De kosten zijn 3,50 euro per pak, 3 voor 10 euro. De bestellingen kunnen geplaatst worden via een WhatsApp-bericht naar 06-25230349 en zijn vervolgens af te halen op zaterdag 17 december tussen 10.30 en 12.00 uur in het Hervormd Centrum. De koeken worden gesponsord door Van Dijk Bakery.

“Door uw bijdrage voelen meer vluchtelingen zich gezien en geliefd”, schrijft het Gave werk van Anita. Anita Eenkhoorn werkt als relatiemanager bij stichting Gave. In die rol helpt ze kerken in Overijssel, Gelderland en Flevoland om gastvrij te zijn voor asielzoekers en statushouders. 

Concreet doet zij dit door het helpen opzetten van een activiteit, bij meerdere activiteiten het opzetten van een interkerkelijke werkgroep soms gebundeld in een House of Joy: een buurthuis op loopafstand van een azc. De koekactie wordt gehouden om het werk mogelijk te maken.

Meer info? Kijk op: www.gave.nl/anitaeenkhoorn.nl

50 jaar getrouwd

HASSELT - Het echtpaar Johan en Annie van den Berg-Kroes was vorige week 50 jaar getrouwd. Burgemeester bracht hen een bezoek, een foto daarvan is te zien op onze website, destadskoerier.nl.

Johan en Annie ontmoetten elkaar tijdens carnaval in de Herderin. Jan was vrachtwagenchauffeur, moest er wegens een hartinfarct even tussenuit en werd later internationaal chauffeur tot hij 72 jaar was. Annie werkte voor het huwelijk bij de kapper, in de Spar bij de slagerij en is na het opgroeien van de kinderen gaan werken in de Hazelaar. Daar deed ze ook veel vrijwilligerswerk.

In verband met een herseninfarct, drie jaar geleden, kan Annie grote drukte niet aan. Ze moest daardoor ook stoppen met haar vrijwilligerswerk in de Hazelaar. Een groot feest komt er daarom niet. Het echtpaar vierde het gouden huwelijk met het gezin door gezamenlijk een hapje te eten.

Het echtpaar woonde tussentijds zes jaar in Oldenzaal en de overige huwelijksjaren in Hasselt. Ze kregen twee dochters, waarvan er een in Hasselt woont en de andere in Anna Paulowna. Ze zijn inmiddels opa en oma van kleindochter Noor, die ook in Hasselt woont.