Afbeelding
Foto: Peter Leenhouts

NL Doet was een ‘mooi feest’ in ‘t Olde Staduus

Algemeen

GENEMUIDEN - ‘Een mooi feest’ vindt ‘t Olde Staduus over NL Doet, dat vorig weekend plaatsvond. Een groep van zo’n 25 vrijwilligers ging onder het logo ‘samen sterk’ vrijdags aan de slag in het voormalige gemeentehuis.

“Naast de vaste ploeg vrijwilligers, die wekelijks zorgt voor het gebouw, was men druk met een extra schoonmaakbeurt in ‘t Olde Staduus”, blikken de vrijwilligers terug. “Het is een groot gebouw met zo’n vier etages en wordt wekelijks in zijn geheel gerund door vrijwilligers, die ook zorgen voor een schoon gebouw. En dan is het een keer per jaar hartstikke fijn dat met NL Doet extra mensen zich melden en samen met de vaste ploeg aan het poetsen gaan.” 

Extra hulp was er van wethouder Harrie Rietman en deelnemers via het Oranjefonds. “Het was een leuke dag met niet alleen poetswerk, maar ook gezelligheid. Hebt u of heb jij nog een paar uur over en lijkt het je leuk om wekelijks actief te worden in ‘t Olde Staduus? Kom dan vooral langs. De koffie en thee staat altijd klaar en in zo’n groot gebouw is altijd wel wat te doen”, nodigen de vrijwilligers uit om langs te komen.

Het werk bestaat niet alleen uit poetswerk, maar ook administratie, een paar uurtjes in de winkel helpen en verkopen, het maken van houtproducten voor verkoop in de winkel enzovoorts. “Of tijdens de dinsdagmiddag marktdag zorgen voor een gezellig koffie-uurtje met een prachtig uitzicht. Welkom, u kunt langskomen of bellen voor een afspraak 06-22037035.”

Enrico Kolk