Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Toneelgroep Oese Volluk speelt ‘Een klap(schaats) van de molen’ in Zwartsluis

Algemeen

ZWARTSLUIS –  Na voor uitverkochte zalen te hebben gestaan in Nieuwleusen richt Toneelgroep Oese Volluk (TOV) zich nu op Zwartsluis. Op vrijdagavond 31 maart speelt de groep het blijspel ‘Een klap(schaats) van de molen’ in het gebouw van muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis. Dat zal voor deze avond omgetoverd worden tot molen de Klaproos, het centrale punt van de Elfmolenstocht.  

De schrijvers van TOV hebben zich voor dit toneelstuk verplaatst in een toekomstige extreem koude winter die zich niets aantrekt van de klimaatsverandering. Het publiek is te gast in de historische molen de Klaproos. Op deze manier kunnen de bezoekers alle gebeurtenissen rondom het organiseren van de Elfmolenstocht nauwlettend volgen. 

Thérèse Souterrain is een bijzondere verschijning in molen de Klaproos. Als penningmeester van IJsvereniging de Winterkoning hoopt ze natuurlijk dat het organiseren van de Elfmolenstocht meer leden voor de IJsvereniging oplevert. 

Toch is deze elitaire en wat snobistische dame vooral bezig met meer gasten naar haar toprestaurant Sluis Negen te krijgen. In de zoektocht naar meer gasten sponsort ze haar nichtje Valerie, die tussen de wedstrijdrijders meedoet voor de prijzen. 

Over de prijzen gesproken, die mogen niet te krenterig zijn. Alles moet natuurlijk wel de klasse van haar restaurant uitstralen. Om Valerie nog meer kansen op de overwinning te geven stelt Thérèse voor om in de aanloop van de wedstrijd iedere dag voor haar te koken.

Een uitgebalanceerd dieet met de juiste voedingsstoffen moet haar op weg helpen. Zo bevat quinoa een stofje dat beter werkt dan anabole steroïde. Ruikt dit nou naar doping? Of valt het allemaal wel mee? En gaat Valerie hiermee de tocht winnen? 

“Kom het bekijken op vrijdagavond 31 maart om 20.00 uur in het gebouw van muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis”, nodigt de toneelgroep uit. Kaarten voor deze avond zijn te reserveren via www.toneelgroepoesevolluk.nl of 06-33313355. 

Enrico Kolk