Afbeelding
Foto: Aart van Dijk

Dozenactie voor hulp in Oekraïne

Algemeen

GENEMUIDEN/IJSSELMUIDEN - In samenwerking met de Hoeksteen houdt Aart van Dijk uit Genemuiden een dozenactie. Mensen kunnen een doos ophalen, die vullen en vervolgens weer afleveren. Volgende maand worden die dozen naar Oekraïne gebracht.

De afgelopen maanden heeft Noodopvang de Hoeksteen al meerdere goederen en voedsel naar Oekraïne gebracht. Vanuit Oekraïne kreeg de noodopvang het bericht dat veel voedsel naar families gaat die bekend zijn bij de dagcentra. “Het is na een jaar oorlog ontzettend belangrijk om de families en dagcentra te blijven ondersteunen, dus de noodopvang zal hiermee doorgaan; niet alleen met het brengen van goederen en voedsel, maar ook met het bemoedigen van families”, laat de organisatie weten in een persbericht.

“Namens de Noodopvang De Hoeksteen willen u daarom vragen om een voedselpakket voor een familie te maken. De inhoud van het pakket kost ongeveer 20 euro. Mocht u dat te veel vinden, dan kunt ook een bedrag overmaken naar de rekening van de diaconie van De Hoeksteen op rekeningnummer NL71SNSB0918785693 onder vermelding van familiepakket, maar het zou mooi zijn als u een doos wilt vullen en niet te vergeten hier een mooi kaartje aan toe zou willen voegen.” 

Mensen kunnen bij Van Dijk, Lisdodde 3 een doos ophalen. Daarover bellen met hem kan via 06-27241387. “In verband met het zo efficiënt mogelijk benutten van de laadruimte willen we uitsluitend dezelfde grootte dozen gebruiken”, legt hij uit. Mensen kunnen die doos vervolgens vullen aan de hand van onderstaande lijst. “Stop geen andere producten in de doos. Gebruik alleen producten die nog houdbaar zijn.”

Het is ook mogelijk om een berichtje in de doos achter te laten. “Van tevoren weten we niet naar wie de doos zal gaan. Dit kan bijvoorbeeld een gezin, een alleenstaande man of vrouw, of een ouder echtpaar zijn. Het zou mooi zijn als u een leuke kaart, gedicht of tekening in de doos doet. U kunt natuurlijk ook een eigen kaart maken, of een leuke foto van uzelf in de doos doen. U mag gerust een bericht/gedicht in het Nederlands schrijven.”

De organisatie vraagt om de doos, na het vullen, zorgvuldig af te sluiten met tape. “Liever de dozen niet in elkaar vouwen. Eventueel mag u de doos nog leuk inpakken.” Dozen kunnen tot Pasen ingeleverd worden, daarna vindt het transport plaats. 

Producten die in de doos mogen, zijn:

Patentbloem 1 kilogram
Thee
Macaroni (zak) 1 kilogram
Oploskoffie
Rijst (zak) 1 kilogram
Knakworsten
Baksoda (1 pakje)
Tonijn op water
Gist (1 pakje)
Koekjes (voorkeur biscuits met chocolade) (rol met dubbele koekjes)
Ontbijtkoek
Reep chocolade
Havermout
Margarine (bakken)
Limonade
Houdbare melk

Enrico Kolk