‘K heb u lief o stad van mij

Zaalvoetbal Hasselt

(door Wilko Aalbers)

Nadat ik in mijn vorige column buiten de stadsgrenzen heb gekeken wil ik deze week weer veilig mijn blik naar binnen richten. Intern naar Hasselt kijken is natuurlijk de beste manier om te laten zien dat Hasselt de mooiste stad van de gemeente Zwartewaterland is, en eigenlijk van heel Nederland. 

Deze week wil ik daarom kijken binnen het rijke verenigingsleven waar Hasselt over beschikt. Van het Motor Toerclub tot de Scouting, voor iedereen is er wel een vereniging te vinden. Gelukkig zit er dus ook voor mij een vereniging tussen, een vereniging die me na aan het hart ligt: De ZVH.

Voetbal zit mij persoonlijk in het bloed. Als kleine jongen droomde ik van een carrière als profvoetballer en zag ik mezelf het winnende doelpunt maken in belangrijke interlands tegen Spanje of Duitsland. Helaas was dit een vrij onrealistische droom en moest ik het doen met een carrière in Olympia E5 en E4.

Na een hele periode niet te hebben gevoetbald ben ik een aantal jaar geleden teruggekeerd tot deze mooie sport, maar niet op het gras, maar lekker warm en droog in de zaal. 

Velen zullen misschien niet weten dat die mogelijkheid er is, maar in Hasselt bestaat een trotse club die haar wedstrijden in het geel-zwart afwerkt in de sporthal onder toeziend oog van een vaste aanhang trouwe supporters.

De club kenmerkt zich door een hoge dosis gezelligheid en een gemoedelijk sfeertje. Een andere trainingsvorm dan het klassieke ‘partijtje’ kennen we niet en er wordt al decennialang getraind in dezelfde stinkende hesjes. 

Helaas wil het vlaggenschip dat uitkomt in de 1e klasse dit seizoen nog niet zo op schot komen, maar met uw en jouw hulp hoop ik dat daar verandering in kan komen.

Ik hoop namelijk een aantal lezers te kunnen enthousiasmeren voor deze goed bewaarde parel van een vereniging, want het grote doel is om de tribune een keer afgeladen vol te krijgen. De ZVH kan uw en jouw steun goed gebruiken dus kom de dapp’re strijders gerust een keer uit volle borst aanmoedigen. 

en ‘k heb u lief o ZVH.