Sportclub in kwartfinale districtsbeker

HARLINGEN - Sportclub Genemuiden heeft zich relatief eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De groen-witten wonnen dinsdagavond met 0-4 bij Zeerobben.

Rens van Benthem maakte al na zes minuten de 0-1. Osama Ben Kaddour zorgde voor rust voor de 0-2. Van Benthem scoorde na rust nog een keer en Martijn Eenkhoorn maakte het karwei helemaal af.

In de volgende ronde komt Genemuiden uit tegen eersteklasser Gorecht. Die ploeg, die eerder het tweede team van Sportclub uitschakelde, won dinsdag van DZOH.

Pegasus-dames winnen in de polder

ZWARTSLUIS - De dames van Pegasus wonnen vorige week met 2-3 bij middenmoter Tonego. Na twee setzeges voor de Sluzigers, kwamen de polderbewoonsters sterk terug met twee overtuigende setwinsten.

In de laatste set won Pegasus met 15-9. Daardoor blijft de ploeg uit Zwartsluis vierde, een plekje boven Tonego.

Eenkhoorn niet in Milaan-San Remo

GENEMUIDEN - Pascal Eenkhoorn heeft toch niet de klassieker Milaan-San Remo gereden. Hij stond aanvankelijk op de lijst van zijn ploeg Lotto Dstiny.

Vorige week wijzigde de opstelling echter. Eenkhoorn komt nu op 6 april weer in actie in de Volta ronde van Limburg. Daarna volgen de klassiekers in de Ardennen en de Amstel Gold Race.

Tim Naberman reed de Belgische semi-klassiekers Nokere en de Bredene Koksijde Classic. In beide koersen eindigde hij bij de eerste vijftig. Deze week start hij in de Classic Brugge-De Panne en in de E3 Prijs in Harelbeke.

Biljarters Bleistarte winnen veel

ZWARTSLUIS – De Bleistarte heeft met 31-24 gewonnen van De Kolonie in de Avondcompetitie C1 klasse libre klein. In de Avondcompetitie B2 klasse driebanden klein verloren de Sluzigers juist met 33-25 bij De Ijssel.

In de Dagcompetitie R3 klasse libre klein poule 2 boekte het team uit Zwartsluis wel twee overwinningen. Uit bij De Brouwerij 3 werd het 32-47, thuis tegen De Pomerans 2 42-31.

Bij het clubrooster bandstoten won A. Kroes van Boezen. H. de Graaf won van Boezen en speelde gelijk tegen A. Mooiweer. Bij het libre won dezelfde Mooiweer van Van Dooren. Kroes speelde beter dan De Graaf en H. Mooiweer won ook zijn partij tegen  Van Dooren.