Olympia '28 introduceert Walking Football

HASSELT - Olympia’28 gaat starten met Walking Football, een voetbalvariant voor 55-plussers. De naam verklapt het al: er mag bij deze variant niet gerend worden. Ook zijn er meer aangepaste regels waardoor de iets oudere voetballer ook kan genieten van het mooie voetbalspel. De eerste training en aftrap van Hasselter Walking Football was vanochtend (woensdag).

Olympia’28 heeft in januari het preventieakkoord getekend wat moet bijdragen aan een gezond en gelukkig Zwartewaterland. Naast fitheid en vitaliteit zijn ook ‘meedoen’ en ‘elkaar ontmoeten’ hier belangrijke pijlers in. Met Walking Football wil Olympia’28 een concreet gevolg geven aan de ondertekening door ook 55-plussers actieve voetbalbeoefening aan te bieden. Naast de fysieke voordelen voor fitheid, vitaliteit en zelfredzaamheid, is een wekelijks voetbalmoment ook een leuke sociale aangelegenheid, redeneert de Hasselter voetbalvereniging.

Walking Football vindt bij Olympia’28 plaats via een wekelijks trainingsmoment op de woensdagochtend. Elke training start met een bak koffie die vanaf 9:30 uur klaar staat. Om 10:00 uur begint dan de training. Een training duurt een uur en bestaat uit een goede warming-up, oefeningen en natuurlijk een partijspel. Na de training kunnen de deelnemers afsluiten met een bakje koffie. 

Belangrijkste regels van deze voetbalvorm zijn: niet rennen, bal niet hoger dan heuphoogte, geen slidings maken en geen duels aangaan. Uiteraard wordt er op een kleiner veld gespeeld. Vooraf aanmelden voor de training is niet nodig. Walking Football is een laagdrempelige manier van sport en bewegen en zeker niet alleen voor oud-voetballers. Mensen die nog nooit hebben gevoetbald zijn ook van harte welkom! Deelname is dit seizoen gratis evenals de koffie. 

Trainingen worden begeleid door Patrick Reuvekamp, speler van de eerste selectie. Hij heeft Walking Football reeds succesvol opgezet in Hattem en heeft er vertrouwen in dat het bij Olympia'28 ook gaat slagen. Hij is voor vragen ook bereikbaar via walkingfootball@olympia28.nl. .