Heren Pegasus klimmen een plekje

ZWARTSLUIS - De heren van Pegasus zijn opgerukt naar de vijfde plek in de Promotieklasse. Ze wonnen knap met 1-3 bij concurrent Sudosa.

De Sluzigers pakten de eerste twee sets met ruime cijfers: 19-25 en 16-25. Na een inzinking in de derde set, ging de laatste set eenvoudig met 14-25 naar Pegaus.

Beide waterpoloteams onderuit

GENEMUIDEN – De waterpolodames van DEK hebben hun verrassende overwinning van vorige week geen vervolg gegeven. Thuis verloor DEK met 4-6 van ZVV DA 1. 

Beide teams bezetten de laatste plaatsen in de competitie. Ook de heren gingen onderuit. In Bestevaer werd het 3-7 tegen de nummer twee van de ranglijst Octopus.

Sjoeluitslagen Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Louise Corporaal won deze week bij de Vrolijke Schoevers, maar ze was ook de enige sjoeler in de Hoofdklasse A.

Truus Bles was een treetje lager sterker dan Cristel Corporaal en Grietje Lachenal. Jannet Hoentjen won Klasse B.

Voetbalprogramma

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden moet zich na de teleurstelling tegen koploper Eemdijk richten op de tweede plek. Een zege op het laaggeplaatste SDV Barneveld is daarvoor dus belangrijk.

DESZ moet na de zware nederlaag tegen Unicum nog tegen twee loodzware tegenstanders spelen. Over twee weken wacht koploper Batavia ’90, komende zaterdag gaan de Sluzigers op bezoek bij de nummer twee VV Hierden. Olympia ’28 zal na zes gelijke spelen weer een keer willen winnen. Dat moet dan gebeuren bij Zwolsche Boys. Thuis in Hasselt eindigde dat duel in een gelijkspel.

Busreis bekerduel DESZ-dames

ZWARTSLUIS - DESZ organiseert een busreis naar een bekerduel van het damesteam. Dat speelt op 6 april de achtste finale van het bekertoernooi tegen een combinatieteam van Westerwolde en Veelerveen.

Meerijden kost zes euro, voor kinderen onder de twaalf jaar drie euro. Aanvang 14.00 uur. Aanmelden kan via een formulier in de kantine.