Eemdijk krijgt Genemuiden op de grond.
Eemdijk krijgt Genemuiden op de grond. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub nu al veroordeeld tot de nacompetitie

GENEMUIDEN - In een heerlijk voetbalgevecht heeft voetbalvereniging Eemdijk Sportclub Genemuiden laten zien waarom zij uiteindelijk kampioen gaan worden in de 4e divisie. De Bunschoters waren in alle opzichten net een maatje te groot.

De overwinning van Eemdijk op Genemuiden met 3-4 was verdiend. Sportclub Genemuiden kan zich na de doordeweekse bekerwinst met 0-4 op de Zeerobben gaan richten op de beker. Door het halen van de 2e periode mag het zich ook gaan opmaken voor het spelen van de nacompetitie waarin de zo gewenste promotie nog steeds mogelijk is.

Genemuiden aanwinst Marc Magan van Rijnsburgse Boys zag vanaf de tribune Eemdijk goed beginnen aan de wedstrijd. Hoewel de eerste kans voor Genemuiden was via Rens van Benthem nam het overwicht van Eemdijk toe. Een bal van Yannick Bouw verdween nog op de lat boven Genemuiden doelman Streutker. In de 16 minuut was het wel raak. Eemdijk-uitblinker Selimi krulde een bal net buiten het strafschopgebied schitterend in de kruising van het Genemuiden doel.

Genemuiden schakelde een tandje bij en vocht zich knap terug in de wedstrijd en toonde zich in die fase gelijkwaardig. Osama Ben Kaddour bracht de stand in de 28e minuut op 1-1. Met een strak schot in de verre hoek verraste hij Eemdijk-doelman Jauke Beekhuis. Genemuiden ging op zoek naar een voorsprong en had pech dat een schot van Nouredinne Boutzamar via de onderkant van de lat niet in het doel verdween.

Dat doelpunt viel kort voor rust aan de andere kant wel. Thijs Dekker verloor de bal op het middenveld aan Jeffrey van den Dikkenberg die Franslyn Nsingi een niet te missen kans bood. Hij '"tikte de bal simpel in het Genemuider doel en zorgde kort voor rust voor de Eemdijkse    1-2 voorsprong.

Lust voor het oog

Ook na rust viel er voldoende te genieten. Een lust voor het oog was het tweede doelpunt van Argjend Selimi. Met een tempoversnelling passeerde hij in de 57e minuut de Genemuider verdedigers om vervolgens de bal met een fraaie boog van afstand in de kruising te schieten. De 1-3 van Eemdijk was voor Genemuiden geen reden om op te geven. Het bleef knokken voor elke meter. Deze inzet werd zes minuten later al beloond. Martijn Eenkhoorn schoot ook van buiten de zestien op het doel van Eemdijk. Doelman Beekhuis zag de bal te laat en was kansloos. Genemuiden ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker.

De 2-4 van Jesper van Dalen zorgde ervoor dat de drie punten terecht mee gingen naar Eemdijk. Daar veranderde de goal van Yoran Popovic namens Genemuiden in de 89e minuut niets meer aan. "Naar Eemdijk hoeven we niet meer te kijken", luidt na afloop de conclusie van trainer Van der Weij.

"De voorsprong van 13 punten gaan ze niet meer weggeven. Die worden kampioen. Ze hebben deze competitie twee keer van ons gewonnen en staan terecht bovenaan. Wij moeten de beker proberen te winnen en we moeten top en top fit worden voor de nacompetitie. Daarin moeten wij nog wel een stapje zetten, vind ik.”