Arjan Krabbe (links) scoort, Robert Redder (rechts) verlaat DESZ.
Arjan Krabbe (links) scoort, Robert Redder (rechts) verlaat DESZ. Foto: Henk Kuik

Redder na drie jaar DESZ toe aan een frisse start

(door Erik Driessen)

ZWARTSLUIS – “Een maatje te groot ja…”, glimlacht Robert Redder (24) na afloop van DESZ-Unicum. Zijn ploeg heeft zojuist een stevige oorwassing gekregen van een selectie voetballers die een paar klassen hoger ook prima mee zouden kunnen. Weet ook Redder. “Als je ziet hoe die jongens er door heen snijden…”

Unicum is dan ook niet zomaar een tegenstander. De club uit Lelystad bulkt van de ambities en trekt zonder moeite spelers aan die misschien wel in de Vierde Divisie of minimaal de eerste klasse thuis horen. “Dan hoop je eigenlijk dat ze een beetje arrogant op het veld komen. Dat zie je ook wel bij die eerste goal: Krabbe straft dat slappe verdedigen goed af. En dan sta je ineens op 1-0.”

De Lelystedelingen zijn er nauwelijks van onder de indruk. Ze combineren er lustig op los en rijgen de kansen aan een. Zonder moeite lopen ze uit naar de 1-4, waarbij de ene goal nog mooier is dan de andere. Als Jarno Nieborg vlak voor rust na een corner de 2-4 binnen werkt, komt er toch nog weer wat hoop in de Sluziger harten.

En wie weet wat er mogelijk was geweest, als Bram Makkink na de thee de 3-4 had binnen gewerkt. In plaats daarvan bereidt Unicum zich op het dode gemak voor op de derby tegen Batavia ’90. Pas in de slotfase gaat de versnellingshandel weer omhoog. En dan moet DESZ buigen met een keiharde 2-7. De derde klasse is weer een zaterdag dichterbij gekomen.

Linkerverdediger Redder gaat daarin vermoedelijk niet voetballen. Hij kondigde deze week zijn vertrek aan bij DESZ. “Na drie jaar Zwartsluis ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Een frisse start. Dat heeft niets met onze degradatiezorgen te maken trouwens. Bij DESZ heb ik het ook nog steeds goed naar de zin. Dit is een mooie dorpsclub waarbij veel mensen zich betrokken voelen. Bij zo’n club pas ik.”

Waar Redder zijn nieuwe start gaat maken, is nog niet helemaal duidelijk. Hij heeft een paar goede gesprekken gevoerd, zegt hij zaterdag. “Het liefst speel ik weer bij een dorpsclub waar gezelligheid ook belangrijk is. Maar ik zou wel graag in de tweede klasse blijven voetballen. Dit is een mooi niveau.”