Olympia gek op remises

HASSELT – Olympia ’28 kan niet meer winnen of verliezen, lijkt het wel. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van Hans Roeland opnieuw gelijk. De spectaculaire 4-4 tegen titelkandidaat VV Heerde voelt ongetwijfeld toch een beetje als een winstpartij.

Beide ploegen maakten er in Hasselt een waar spektakelstuk van. Het sterke Heerde kwam vier keer op voorsprong, maar zag Olympia ’28 even zo vaak langszij komen. Na de snelle 0-1 van de gasten scoorde Brian Snijder de eerste gelijkmaker. Hamstra zorgde na een nieuwe achterstand nog voor rust voor de 2-2. Ook in de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na de 2-3 was het aanvoerder Reuvekamp met de 3-3. En in de slotfase zorgde middenvelder Laarman uiteindelijk voor de 4-4. Door die puntendeling blijft Olympia ’28 op de ‘veilige’ achtste plaats, maar een marge tot de ploegen in degradatienood is er niet of nauwelijks.

Voor meer lucht blijven driepunters het beste medicijn. Zaterdag zal dat weer niet meevallen. Dan wacht de derby bij Zwolsche Boys.