Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Avond in Sluuspoort over belang van (afval)water

ZWARTSLUIS - Sluuspoort wil aandacht besteden aan de waterschappen. Dat gebeurt met een avond waarin twee medewerkers van waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) te gast zijn.

"Weet jij waar jouw water vandaan komt? Weet jij waar jouw afvalwater naartoe gaat? Water speelt een steeds grotere rol in de maatschappij, denk aan de droogte van de laatste paar jaar en de extreme buien die in Limburg zijn gevallen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Zwartsluis en omgeving?", schrijft Sluuspoort in de aankondiging. "Op 15 maart hebben we kunnen stemmen op de vertegenwoordiging in de Waterschappen. In de voorbereiding daarop werd wel duidelijk dat veel mensen geen idee hebben wat de waterschappen nu eigenlijk voor nut hebben, wat zij doen. Een goede reden om daar nog eens bij stil te staan." 

De avond op 4 april begint om 19.30 uur, Sluuspoort is open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt tien euro, inclusief een kop koffie of thee. "Deze avond laten twee medewerkers van het waterschap Drents Overijsselse Delta, Inez Hamel en Melanie Kuiper, zien hoe het water in de Kop van Overijssel geregeld is en hoe het afvalwater wordt gezuiverd en wat de rol van Waterschap Drents Overijsselse Delta hierbij is."