Veel eremetaal voor DEK en ZvZ

NIJVERDAL – Zwemmers uit Zwartsluis en Genemuiden kwamen met een behoorlijke verzameling medailles terug uit Nijverdal. Daar vond zaterdag de laatste wedstrijd van het Junioren-Jeugd-Senioren Circuit van dit seizoen plaats.

Rick Smelt van ZvZ behaalde al vroeg een gouden medaille op de 400 meter vlinderslag. Dat deed hij in een persoonlijke recordtijd. Later pakte hij ook nog goud op de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Ook Emmelien Smelt had een goede dag. Bij haar drie afstanden 100 meter vrije slag (onder de minuut!), 200 meter rugslag en 100 meter vlinderslag stond ze op de hoogste tree van het podium: drie keer goud en twee PR’s. Arthur Alberts had ook een goede dag. Hij zwom zijn beide afstanden in een PR-tijd en stond 2 keer op het podium. Goud op de 100 meter vlinderslag en brons op de 100 meter vrije slag. 

Kim Schraa tikte tijdens de 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag twee keer als eerste aan: twee maal goud. In totaal namen de zwemmers van ZvZ vijftien medailles (waarvan dus negen keer goud) mee uit Nijverdal.

DEK

Ook DEK uit Genemuiden reisde af naar Twente en kwam met een tas vol medailles terug. Martijn Gerritsen zwom bij de senioren naar goud op de 50 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Marianne Naberman was eerste op de 100 meter vlinderslag. Ook pakte ze nog een zilveren plak mee. Goud en zilver was er ook voor de jonge Bjorn Trinks. De laatste gouden plak was voor Irenka van Dalfsen die op de 400 meter wisselslag uitkwam.