SchuldHulpMaatje biedt ondersteuning bij geldzorgen

ZWARTEWATERLAND - SchuldHulpMaatje Zwartewaterland is begin dit jaar opgericht om mensen met geldzorgen te ondersteunen. 'Maar liefst één op de vijf huishoudens heeft financiële problemen. Dat is veel. Een grote groep mensen schaamt zich zo erg voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Zwartewaterland op zoek", schrijven de oprichters in een persbericht.

"Als je in de schulden dreigt te komen of al zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje doen dat. Samen lukt ‘t", weten ze.

Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. "Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een plan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets."

SchuldHulpMaatje is officieel per 1 januari van dit jaar opgericht in Zwartwaterland. Inwoners van Zwartewaterland kunnen hulp krijgen bij hun financiële problemen door gecertificeerde maatjes. Daarbij maakt het niet uit wat het geloof, de huidskleur, de geaardheid of de afkomst is van de mensen die hulp vragen. Iedereen met dreigende financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de problemen ook is.

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is eenvoudig: vul het formulier in op www.schuldhulpmaatje.nl/zwartewaterland of bel Bertjan of Jolanda voor een afspraak: 06-27186238 of 06-27910277. Mensen kunnen ook mailen naar contact@zwartewaterland.schuldhulpmaatje.nl.

"Geldzorgen zorgen voor veel stress"

"Maak je je zorgen omdat je niet uitkomt met je geld? Kom je geld tekort doordat je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld door een scheiding of werkloosheid) is veranderd? Heb je schulden of dreig je in de schulden te komen? Je bent niet de enige. SchuldHulpMaatje Zwartewaterland pakt samen met jou je geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel", valt te lezen op de website.

Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Een lokale organisatie van SchuldHulpMaatje voldoet aan de vijf pijlers die SchuldHulpMaatje Nederland als maatstaf hanteert. Samenwerking van minimaal drie lokale kerken en/of organisaties is daarin de basis.