Gratis beweeglessen in mei fitmaand

GENEMUIDEN - Gemeente Zwartewaterland roept mei uit tot fitmaand. Bij de sportcontainer in het Tagbos worden daarom meerdere gratis beweeglessen georganiseerd.

Deze trainingen zijn onder begeleiding van lokale sportaanbieders. Kijk op www.zwartewaterland.nl/fitmaand voor het hele programma en de aanmeldmogelijkheden. 

Driebanders zesde in competitie

ZWARTSLUIS - Het driebanden team van B.V. de Bleistarte, uitkomend in de B2 klasse, eindigde in de bondscompetitie op een zesde plaats.

Het libre team, C1 klasse, van B.V. de Bleistarte behaalde een derde plaats in het district van Zwolle en Omstreken. De eerste drie teams hebben zich geplaatst voor de gewestelijke tussenronde van gewest Noord Oost Nederland. 

De Bleistarte 1, met daarin Jansen, Van de Berg, De Graaf, Westrik en A. Mooiweer, speelt tegen een team uit district Friesland en een team uit district Groningen-Drenthe. De gewestelijke tussenronde wordt gespeeld op zaterdag 20 mei bij biljartvereniging Gorredijk. Het libre-team dat uitkomt in de Avondcompetitie verloor met 30-23 bij KBC 1911. 

Sportclub kent mogelijke opponent

LEEUWARDEN - Mocht Sportclub Genemuiden zich vanavond (woensdag) tegen Jubbega plaatsen voor de finale van de districtsbeker, dan is d' Olde Veste de tegenstander. De Steenwijkers wonnen vorige week na strafschoppen van Blauw Wit Leeuwarden.

Dijkstra zette d' Olde Veste in de eerste helft op 0-1. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorden de Friezen vervolgens de gelijkmaker, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Vier Steenwijkers, waaronder Tom Kisjes schoten raak, en bij Blauw Wit misten twee spelers.

Sjoeluitslagen in Genemuiden

GENEMUIDEN - Jansje Kornet won afgelopen week Klasse B van de sjoelers in Genemuiden. In de Klasse A stond dit keer geen wedstrijd op het programma.

Ge Oostenbrink was de beste in C voor Diana Krause en Kla Landman. Klasse D ging naar Hetty van Keulen voor Femmy Pleijzier. En Gea Kolk troefde Anneke Bruintjes en Geesje de Bruyn af in Klasse E. Thea Bakker sjoelde in F meer punten bij elkaar dan Erna Grolleman.

Breman wint eerste prijsvlucht

GENEMUIDEN - Piet Breman won de eerste prijsvlucht van het seizoen van PV de Snelvliegers. De duiven moesten vanuit Geel, 177 kilometer ver, terug naar Genemuiden vliegen.

Breman pakte ook nog de tweede plaats. Plaats drie en vier waren voor Siem en Karst Kolk. De duiven kwamen met een snelheid van 88 km per uur naar huis toe.