Oranje was uiteraard de kleur tijdens de Koningsloop.
Oranje was uiteraard de kleur tijdens de Koningsloop. Foto: Gerrit Slurink

Heel Hasselt holt op zonovergoten Koningsdag

HASSELT – De Koningsloop op Koningsdag bleek dit jaar meer dan ooit een schot in de roos. Met een record aantal deelnemers van ruim 450 is de animo voor een hardloopwedstrijd op Koningsdag groot.

De organisatie kon een dag voor het jaarlijkse evenement al bekendmaken dat een recordaantal deelnemers aan de start zou verschijnen. Dat bleken er tientallen meer dan in voorgaande jaren. Ook veel Hasselters trokken liever sportkleding dan een oranje outfit aan, want onder de deelnemers zijn veel thuislopers.

En die lopen door een buitengewoon sfeervolle binnenstad en langs de mooie plekken van Hasselt. Ook de Stenendijk maakte weer onderdeel uit van het parcours. Bij de afstanden voor de jongste lopers komt slechts een enkeling van buiten de stadsgrenzen. Bij de langere afstanden is dat anders. Deelnemers komen daarbij uit een wijde regio rondom Hasselt.

Winnaars

Erik Leusink wint daarbij de vijf kilometer voor de mannen. Bij de vrouwen blijft Nora Assink uit Bergentheim Sylvia van der Horst uit Hasselt voor. Danny en Ruben Koppelman zijn op de tien kilometer de snelste mannen. Laura Prins mag bij de vrouwen het hoogste treetje op het podium beklimmen.