Bouwplannen veranderd

HASSELT – Olympia’28 stelt de uitbreiding van de kantine uit tot na de zomer. De voetbalvereniging kiest er uit financiële overwegingen voor om het sportpark eerst verder te verduurzamen. 

Olympia’28 legde dit najaar al de funderingen voor de kantine-uitbreiding en een nieuwe schuur. Met dat laatste onderkomen voor materialen en scheidsrechters is begonnen, maar de uitbreiding van de kantine volgt later dan gedacht.

"De gehele planning van de nieuwbouw loopt al enkele jaren en in deze tijd zijn de energielasten enorm gestegen. Dusdanig zelfs, dat we er als vereniging nu financieel goed aan doen eerst versneld verduurzaming van het sportpark m.b.t. energieverbruik door te voeren, alvorens de kantine-nieuwbouw te realiseren”, schrijf het bestuur. Olympia'28 wil zo ver mogelijk richting gasloos gaan. Momenteel onderzoekt de club daarvoor de mogelijkheden, zoals zonnepanelen op de kleedkamers. Daar ligt voorlopig de focus. "Zodat Olympia'28 financieel gezond én met kantine-uitbouw de toekomst in gaat”, aldus het bestuur.