Fietsers gaan richting de VAM-berg

HASSELT – Komende zaterdag 6 mei gaan de fietsers van Trainingsgroep Het Zwartewater de Drentse VAM-berg beklimmen. Ook niet-leden kunnen meefietsen richten de pukkel bij Wijster.

De fietsers vertrekken om 08.30 uur bij Het Teeuwland. Ze verwachten dat ze dan rond 10.00 uur arriveren bij de ‘col’. Na een half uur klimmen en klauteren fietsen ze terug naar Hasselt. Daar arriveren ze vermoedelijk rond 12.00 uur. 

Sportclub gaat naar Wesley Sneijder

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden speelt zaterdag een uitwedstrijd bij DHSC. De groen-witten strijden met de vereniging van Wesley Sneijder om de tweede plek in de vierde divisie.

Die positie zorgt voor een iets gunstiger loting in de nacompetitie. Eerder deze competitie won Sportclub het duel in Genemuiden. Komend weekeinde komt van de voetbalclubs in Zwartewaterland alleen Genemuiden in actie. De lagere klassen hebben een vrij weekeinde.

13 Mei is Super Saturday bij DESZ

ZWARTSLUIS – DESZ maakt van 13 mei nog een keer Super Saturday. Er zijn die dag meerdere teams die nog kampioen kunnen worden.

Zowel het vrouwenteam, het vierde als de JO19-1 strijden nog om de titel. Buiten de wedstrijden gaat DESZ voor veel gezelligheid op De Cingellanden. Daar moet onder meer zanger Wesley Wolters voor zorgen.

Naberman rijdt Eschborn-Frankfurt niet uit

GENEMUIDEN - Tim Naberman stond maandag aan de start van Eschborn-Frankfurt. Dat is een Duitse klassieker die dit keer werd gewonnen door de Deen Kragh Andersen.

Naberman rijdt komend weekeinde de Grand Prix du Morbihan in Frankrijk. Zijn plaatsgenoot Pascal Eenkhoorn is na de Waalse Pijl begonnen aan een rustperiode. Wanneer hij terugkeert in koers, is nog niet bekend. Eenkhoorn hoopt op deelname aan de Tour de France.

Ook Dennis van der Horst heeft een aantal wedstrijden achter de rug. Hij was dit weekeinde 56e in de Slag om Woensdrecht. Een week eerder reed hij naar een twaalfde plaats in de Duitse koers Rund um Steinfurt.