Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zaalvoetballers pakken beker tegen angstgegner

GENEMUIDEN - Het is de zaalvoetballers van Sportclub Genemuiden gelukt om op hun niveau de KNVB-zaalvoetbal beker te winnen. De overwinning werd geboekt tegen ‘angstgegner’ HZVV uit Harderwijk. De ploeg waar in de competitie twee keer van werd verloren. Karlo Heutink is de matchwinnaar. Hij scoort de winnende goal. 

De districtsbekerfinale zaalvoetbalfinale Oost tussen Genemuiden en HZVV wordt gespeeld in Sports Planet de Pals in Westervoort. Met een bus vol spelers en supporters vertrokken de spelers vanuit Genemuiden. Bij aankomst in Westervoort klinkt daar de wat cynische vraag af of ze met het hele dorp zijn gekomen.  

De voortekenen zijn de Genemuidigers niet gunstig gezind. De ploegen spelen in dezelfde competitie. Genemuiden heeft in de competitie inmiddels twee keer het onderspit moeten delven. De laatste ontmoeting is de ploeg op een 8-0 nederlaag getrakteerd. Enig voordeel is dat het tenminste het besef heeft opgeleverd dat het anders moet deze vrijdagavond.   

“Veel draait bij HZVV om El Ablak. In die wedstrijd die we met 8-0 verloren scoorde hij maar liefst zes keer. We hebben bedacht om dan maar continue twee spelers op hem te zetten. Daarnaast moeten we volop aan de bak, dat wordt werken”, zegt Martijn Jansen. De constatering dat de 23-jarige Nassim El Ablak verreweg de gevaarlijkste man aan HZVV kant zou zijn blijkt ook in de finale te kloppen. De opgebouwde voorsprong van Genemuiden van 4-2 door doelpunten van Niek van Dijk, twee en Herman Kijk in de Vegte houdt geen stand. Nassim El Ablak repareert binnen no time in zijn eentje de schade. Met twee schitterende goals zet hij kort voor tijd de 4-4 op het scorebord.  

In tegenstelling tot een eerdere ontmoeting houden de scheidsrechters deze wedstrijd wel onder controle. Op de tribunes heerst een ware beker cup sfeer. Met nog drie minuten op de klok krijgt Karlo Heutink het publiek op de banken. Hij ziet Niek van Dijk de bal van HZVV veroveren en samen met hem countert hij fraai. Met een uiterste krachtsinspanning glijdt Heutink de bal achter de HZVV-doelman. Het is 5-4 voor Genemuiden. De Sports Planet ontploft. 

In de absolute slotfase blijft de spanning om te snijden maar de voorsprong wordt hartstochtelijk over de streep getrokken. De bekerwinst is een feit.  

HZVV toont zich uiteindelijk toch een sportief verliezer. Ze feliciteren de tegenstander en druipen langzaam af. De ploeg uit Genemuiden laat zich vanaf de tribune toezingen. Ze pakken elkaar om de schouders. Springend, zingend en zichtbaar emotioneel laten ze het Sc Genemuiden clublied over zich heen komen …. ”Sportclub 1 is kampioen”.