Koffiedrinken in 't Olde Staduus weer van start

GENEMUIDEN - Het koffiedrinken in 't Olde Staduus gaat weer van start. Mensen zijn welkom op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur om een kopje koffie te komen drinken.

Op de eerste verdieping staat de koffie klaar. Bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Bovendien is een bezoek een mooie gelegenheid om de expositie 'Ongekend Talent' te bewonderen. 

Een rondje bibliotheek behoort tot de mogelijkheden, leuke presentjes zijn te koop in 't winkeltien. En begin het middagje uit met een bezoekje aan de markt. Een leuk en gezellig uurtje om samen vrienden en vriendinnen te ontmoeten en gezellig met elkaar te babbelen.

Gastvrouw is Thea van der Sluis. Voor informatie kunnen mensen bellen: 038-8200346 of 06-22037035.

De jubilerende Voetbaldagen van start

ZWARTSLUIS - Voor de tiende keer worden de Voetbaldagen bij DESZ georganiseerd. Bijna honderd jonge voetballers en –sters ontvingen maandagmorgen een mooi voetbaltenue.

Voor de middag wordt er voetbaltraining gegeven en na een lunch in de kantine worden de deelnemers ingedeeld in teams en wordt er fanatiek om de punten gestreden. Tussentijds krijgt iedereen limonade. De organisatie van de voetbaldagen is in handen van Lucienne Post, Lars Visser en Gerjan Kronenberg.

LentePodium brengt twee jonge, maar grote talenten

REGIO - ‘Wat een fluwelen klank en wat een techniek heeft deze jonge violist’, meldde de pers over Lucien Renette. Pianist Kris van der Plas wordt geprezen om zijn heldere, muzikale en virtuoze spel. Zondag 14 mei komen ze naar het landgoed de Oldenhof aan de Oppen Swolle 7, bij Vollenhove. Het concert begint om 15.30 uur.

Beide musici begonnen hun carrière toen ze acht waren en ze zijn allebei leerling geweest van de Young Musicians Academy van het Tilburgs conservatorium. Zowel Lucien als Kris wonnen verschillende grote concoursen en studeren nu aan het Conservatorium van Amsterdam, bij respectievelijk Tjeerd Top en Frank Peters.

Lucien Renette speelt al vanaf zijn twaalfde in kamermuziekensembles en hij heeft inmiddels met verschillende orkesten gesoleerd. Hij is concertmeester van het VU-orkest.
Kris van der Plas wordt veel gevraagd door zangers en instrumentalisten omwille van zijn muzikale en zeer flexibele samenspel en zijn grote repertoirekennis.

Op 14 mei brengt het duo een concert onder de titel Componisten in de Tweede Wereldoorlog. Het is een heel aantrekkelijk, maar ook toegankelijk programma dat uitvoerig door beide musici wordt toegelicht.
Reserveren is noodzakelijk en kan via Tine Nouwen, 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com.