Minne Veldman achter het orgel van de Martinikerk in Bolsward.
Minne Veldman achter het orgel van de Martinikerk in Bolsward. Foto: Mirna Veldman

Minne Veldman op orgel Ichtuskerk

Algemeen

HASSELT – Organist Minne Veldman heeft zaterdag 13 mei een concert in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan in Hasselt.

Veldman heeft bekendheid verworven door zijn optredens op radio en televisie, zoals bijvoorbeeld in het programma Nederland Zingt. Naast zijn optredens in Nederland verzorgt hij ook concerten over de hele wereld.
Het concert op 13 mei is niet de eerste keer dat Veldman op het orgel van de Ichthuskerk speelt. Bij een eerdere gelegenheid trok hij veel belangstellenden en de orgelcommissie hoopt dat dit ook ditmaal het geval zal zijn. Het concert is gratis toegankelijk, maar er is wel een collecte bij de uitgang. De orgelcommissie nodigt geïnteresseerden van harte uit om het concert bij te wonen en verwelkomt hen graag op zaterdagmiddag 13 mei om 16.00 uur in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan.
Minne Veldman (1980) studeerde aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n vijftig orgelconcerten per jaar in binnen- en buitenland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen dertien solo-cd’s, opgenomen op toonaangevende historische orgels in Nederland. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel, waaronder ruim 75 complete online-orgelconcerten.
Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk.