Afbeelding
Foto: Natuurmonumenten - Alje Zandt

Excursies door de Wieden

Algemeen

DE WIEDEN - Natuurmonumenten houdt dit voorjaar verschillende excursies, per boot en te voet. Ook de Ecowaterbus is in de vaart. 

Na een wat aarzelende start van de lente staat de natuur nu toch echt weer in volle bloei en zijn de vogels druk bezig met hun jongen. Bij het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster is er een goede kans om de broedende zwarte stern van dichtbij te zien. Vanaf het vlonderpad is de broedende vogel te zien op een van de vele broedvlotjes die door vrijwilligers zijn neergelegd.
Om het voorjaar nog meer te beleven zijn er ook wandel- en vaarexcursies in dit thema. Zo is er de vaarexcursie bloeiend hooiland waarbij de schipper de bezoekers gidst langs wilde bloemen in de hooilanden. De excursie is op zaterdag 13, dinsdag 16 donderdag 18 zondag 22 mei.
Op het vaste land is er ook een excursie met natuurgids langs kleurrijke flora en fauna. Dit is op zaterdag 13 en 27 mei.
De Ecowaterbus vaart vanaf het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster naar Blokzijl of Giethoorn. De fietsen kunnen mee aan boord, en vanaf Blokzijl en Giethoorn zijn er fietsroutes terug naar Sint Jansklooster.
In het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster is hier meer informatie over beschikbaar en zijn de kaartjes voor de Ecowaterbus te koop.

Zie ook nm.nl/bcdewieden