Regelaars gezocht voor avondvierdaagse

GENEMUIDEN - De organisatie van de avondvierdaagse in Genemuiden is op zoek naar verkeersregelaars. 

Zij kunnen één of meerdere avonden helpen om het wandelevenement veilig te laten verlopen. Het evenement wordt gehouden van maandag 5 tot en met donderdag 8 juni. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar tiny.hendriks@ziggo.nl..

Taalochtend voor anderstaligen in bibliotheek

HASSELT - In bibliotheek Hasselt aan de Dr H.A.W. van der Vechtlaan 34  wordt donderdag 11 mei van 9.30 tot 11.30 uur een taalmorgen voor anderstaligen gehouden.

De bijeenkomst is bedoeld voor wie nog niet zoveel Nederlandse woorden kent, het het moeilijk vindt om Nederlandse teksten te lezen of voor wie schrijven een probleem is. De ochtend wordt geleid door de taalpuntdocent en gecertificeerde taalvrijwilligers. Deelname is gratis. Elke week zijn er andere taalactiviteiten, zoals het praten over een onderwerp, het lezen en begrijpen van teksten of boeken, het doen van (taal)spellen, kwartetten en het bespreken van typisch Nederlandse zaken.
Er komen mensen met hele verschillende achtergronden. Bijvoorbeeld uit Polen, Eritrea, Mexico, Syrië, Iran, Turkije en ook Nederland.