Feest in de kleedkamer naar bekerzege.
Feest in de kleedkamer naar bekerzege. Foto: Helmich Lubberts

Sijmon Eenkhoorn schiet momenteel met scherp

(door Corné Schaart)

GENEMUIDEN - De bekerwedstrijd tegen Jubbega en de competitiewedstrijd tegen DHSC maakten duidelijk dat Sijmon Eenkhoorn nog steeds van waarde is voor Sportclub Genemuiden. In zijn eentje was hij verantwoordelijk voor de hele doelpuntenproductie. Tegen Jubbega liet Eenkhoorn twee keer het net bollen. Ook tegen DHSC was hij trefzeker. Mede door deze goals staat Genemuiden in de bekerfinale tegen ‘d Olde Veste. Ook is er nog steeds zicht op de tweede plek in de competitie.

De doordeweeks gespeelde halve finale bekerwedstrijd in en tegen zondag eersteklasser Jubbega werd een ouderwetse bekeravond. De thuisspelende underdog werd aangemoedigd door zo’n beetje heel Jubbega. Ze stroopten de mouwen eens flink op om het vierdedivisionist Genemuiden zo moeilijk mogelijk te maken. De Friezen wilden in de halve finale clubgeschiedenis gaan schijven. Dat lukte in ieder geval de penningmeester.

Nog nooit hadden zoveel mensen een wedstrijd van Jubbega bezocht. De extra snackwagen, de verloting en de zanger in de kantine zorgden ervoor dat de kas extra werd gespekt. Met vuurwerk en veel kabaal moedigden de Jubbega’ers hun ploeg aan. De eerste helft pakte wat dat betreft goed voor hen uit. Geert Jelke Gielstra zag dat zijn voorzet in de 15e minuut door Boutzamar in eigen goal terecht kwam. Met een 1-0 voorsprong werd er gerust.

Op de goede plek

De tweede helft werd de helft van Sijmon Eenkhoorn. In ieder geval voor wat betreft het maken van doelpunten. Al snel rondde hij een voorzet van Ben Kaddour doeltreffend af. Genemuiden ging op zoek naar meer. Jubbega leek het aan te willen laten komen op strafschoppen. Zover kwam het niet. In de 89e minuut was het wederom Eenkhoorn die op de goede plek stond. Een afgeslagen corner werd door hem attent achter Jubbega doelman Boersma geschoten.

Sijmon Eenkhoorn glunderde na afloop. “Fantastisch dit. Bij de eerste goal zag ik Ben Kaddour diepgaan. De verdedigers liepen op een lijn mee. Ik liet mij inzakken en kreeg de bal die ik binnenschoot. Die tweede goal kon natuurlijk op geen mooier moment vallen. De 89e minuut. Ik stond weer op de goede plek en schoot hem binnen. Een mooie avond en superzware pot maar wel over de streep getrokken. Echt fantastisch.”

De zaterdag erop stond de competitiewedstrijd in Utrecht tegen DHSC op het programma. Opnieuw was het Sijmon Eenkhoorn die in de 9e minuut op de goede plek stond. Dit keer rondde hij een voorzet van Osama Ben Kadour doeltreffend af. Dat hij weer op de goede plek stond kan amper meer toeval genoemd worden. Dat deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk stand was te danken een binnengeschoten strafschop door Yasdine Tekfaoui. Genemuiden blijft daardoor op plek drie op de ranglijst.

Contract verlengd

Eenkhoorn heeft zijn contract bij Sportclub Genemuiden verlengd. “Ik heb er toch even over moeten nadenken, moet ik toegeven. Ik heb mijn eigen zaak en sinds vier maanden hebben wij een kleintje, dus daar gaat ook de nodige tijd in zitten. Van de huidige selectie heb ik verreweg de meeste wedstrijden in het eerste gespeeld. Ik wil de 250 wedstrijden in het eerste halen en daar zijn volgens mij nog zo’n 16 wedstrijden voor nodig. Dat moet kunnen.”

Eenkhoorn (tweede van links) heeft gescoord tegen DHSC.