Psalmzangavond met bovenstem in Grote Kerk

HASSELT - In de Grote of Stephanuskerk van Hasselt aan de Markt 10 wordt zaterdag 20 mei om 19.30 uur een Psalmzangavond met bovenstem gehouden.

Medewerking verleent de bovenstemgroep uit Waddinxveen en Wouterswoude. De leiding van de avond is in handen van ds. D.W. Tuinier. Organist is Bart Kruithof. De collecte is ten bate van Vluchtelingen Oekraïne. De toegang is vrij, de kerk gaat open om 19.00 uur.

Er wordt een cd van de avond opgenomen, die ook besteld kan worden.

Muziekavond voor Woord en Daad in Hasselt

HASSELT - In de Grote- of Stephanuskerk wordt zaterdag 13 mei om 19.30 uur een zang- en muziekavond georganiseerd door het Pieter Zandt College.

Aan deze avond werken mee het Reformatorisch kinderkoor Cantilena uit Staphorst, de schoolkoren van het Pieter Zandt college uit Staphorst en Kampen en het Chr.Gem. Koor uit Veen. Daarnaast werken er een tal van scholieren mee op diverse instrumenten en is er samenzang. De dirigenten van de koren zijn Cor Ploeg en Warno Ruting, die ook op orgel en piano spelen.

Entree is 5 euro voor volwassenen, voor jongeren tot 18 jaar 2 euro. Ook is er een collecte plaats ten bate van Woord en Daad. Bezoekers kunnen via een QR-code doneren of geld in de collectezak doen. Woord en Daad werkt wereldwijd met partners om mensen in armoede kansen te bieden.

Boek 'Brood uit het water' zaterdag af te halen en te koop

GENEMUIDEN - Wie heeft ingetekend voor het boek 'Brood uit het water' van Henk Beens, kan het zaterdag 13 mei ophalen.

Dat kan die dag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Sportlaan 6. Daar wordt het boek ook verkocht. 'Brood uit het water' heeft als ondertitel "Genemuiden, een stad en haar visserij: 1275 - 1900. 

Afsluiting in de Veldschuur voor mantelzorgers

ZWARTEWATERLAND - Steunpunt Mantelzorg en Contactgroep Zwartewaterland sluit het seizoen af op donderdag 25 mei met een activiteit in de Veldschuur aan de Wijkweg 2 in Rouveen.

Het programma begint om 10.00 met een kopje koffie of thee en informatie over de Veldschuur.
Daarna gaan de deelnemers in groepjes ervaren hoe een groepsles op de Veldschuur eruit ziet.
Er wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, om 13.00 is de bijeenkomst afgelopen.
De kosten voor deelname aan deze activiteit bedragen 5 euro. Voor meer informatie en opgave (vóór donderdag 18 mei): mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg via l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06 -130 149 55.