Concert in de Baak levert 772 euro op

HASSELT - Het dubbelconcert in de Baak met als thema Verbondenheid heeft 772 euro opgeleverd voor stichting Dorotty. Het geld wordt gebruikt voor hulpverlening in Oekraïne.

Op zaterdagmiddag wist een groot aantal mensen de weg naar de Baak aan de Oudendijk in Hasselt te vinden voor dit concert van seniorenorkest FAIR onder leiding van Jan van der Kamp en het Hasselts Mannenkoor, onder leiding van Svetla Anastasova. Doel van dit concert was om hulpverlening aan Oekraïne te ondersteunen. 

Het koor en orkest wisselden elkaar af met prachtige, licht klassieke en populaire, muziek. Dirigente Svetla zong een een stuk uit West Side Story en werd op piano begeleid door Jan van der Kamp. Janneke Verhoek van de Stichting Dorothy gaf uitleg over de verschillende projecten waarmee zij de bevolking van Oekraïne ondersteunen. 

Het concert werd afgesloten met het spelen van het Oekraïense volkslied door FAIR. 

De toegang tot het dubbelconcert in De Baak was vrij maar bij de uitgang was er een collecte voor de Stichting Dorotty. Veel bezoekers doneerden, wat uiteindelijk dus leidde tot 772 euro.