Reiniging kolken door ROVA in Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - ROVA is momenteel bezig met het reinigen van de kolken (putten) in de gemeente Zwartewaterland. Dat voorkomt dat een kolk door straatvuil, blad of ander afval verstopt raakt. 

Het reinigen gebeurde vorige week in Zwartsluis. Maandag is begonnen in Genemuiden en daar duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 19 mei, Hemelvaartsdag uitgezonderd. De kolken in Hasselt worden gereinigd van dinsdag 23 mei tot en met vrijdag en 2 juni 2023, tweede pinksterdag uitgezonderd. De gemeente Zwartewaterland en ROVA vragen bewoners om rekening te houden met deze werkzaamheden. Dat kan door geen auto's te parkeren op een kolk. 

Kijk achter de schermen bij
gemaal Zedemuden

REGIO - Op Nationale Molen- en Gemalendag, zaterdag 13 mei, opent Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de deuren Gemaal Zedemuden in Zwartsluis.Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen.

Medewerkers van het waterschap geven rondleidingen door het gemaal en bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen. In gemaal Zedemuden staan drie pompen met een waaierdiameter van 3,6 meter en een totale pompcapaciteit van 124 kubieke meter per seconde.


.