Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Vollenhoofsch Visserskoor zet Schans muzikaal op stelten

Algemeen

ZWARTSLUIS - Het optreden van het Vollenhoofsch Visserskoor donderdagavond 11 mei in de Schans was een happening die niet snel zal worden vergeten. De bewoners van het woonzorgcentrum en andere aanwezige senioren kunnen er over meepraten.

Op het programma stonden mooie en bekende Nederlandstalige zeemansliederen. Stuk voor stuk meezingers over het vissersleven. Het zorgde voor een gezellig en sfeervolle avond.

Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Tate de Witte. Het werd in 1994 opgericht en wordt muzikaal begeleid door drie accordeonisten, een gitarist en drums.

In een volle zaal brachten de zangers, in klederdracht en op klompen, in een vlot en enthousiast tempo de muziek over naar het meezingende en meedeinende publiek. De avond begon met het eigen lied ‘Wij zijn het Visserskoor uit Vollenhove’. Het optreden werd rond negen uur afgesloten.

De eerstvolgende activiteit is op maandagavond 22 mei met een optreden van het Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank uit Vollenhove. Aanvang 19.30 uur. Bewoners en senioren zijn van harte welkom. De koffie of thee staat klaar.

Enrico Kolk