Martijn (links) en Sijmon Eenkhoorn scoren veel.
Martijn (links) en Sijmon Eenkhoorn scoren veel. Foto: Helmich Lubberts

Sijmon en Martijn kijken gebroederlijk uit naar de bekerfinale

Sport

GENEMUIDEN - Het zal in de geschiedenis van de KNVB-bekerfinale niet vaak voorgekomen zijn dat in één team twee keer twee broers meedoen. Bij Sportclub Genemuiden is dat woensdagavond hoogstwaarschijnlijk wel het geval. De broers Streutker moeten de boel achterin onder controle houden, voorin is er vermoedelijk plek voor de Genemuider broers Sijmon en Martijn Eenkhoorn. 

Ze lieten zaterdag nog van zich spreken door alle drie goals van Genemuiden voor hun rekening te nemen. Ze kijken uit naar de finale van woensdag tegen d’Olde Veste. “Super dat ik die finale mag spelen samen met mijn broertje Martijn, tenminste als wij in de basis staan... Dat wij dat als broers mogen meemaken is uniek, denk ik. Dat is voor onze andere voetbalbroers Streutker natuurlijk ook zo. Woensdag, bekerfinale, hier in Genemuiden in een ongetwijfeld mooie ambiance. Zeker als je wint...”

Martijn is gebrand om die KNVB-beker te pakken. “We gaan er vol op. Zo’n bekerfinale met je broer spelen is mooi. Maar dat zijn die competitiewedstrijden ook. We hebben mooie dingen meegemaakt, maar die KNVB-beker winnen zou heel bijzonder zijn. Daar gaan wij dan later nog heel veel aan terug denken.” 

De finale op Sportpark de Wetering begint woensdag om 20.00 uur.