Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Musicalgroep voert eigen ‘spetterende’ musical uit

Algemeen

HASSELT - De botenloods van jachthaven de Molenwaard was afgelopen weekend het toneel van de uitvoering van de musical Onamé. Die wordt door de musicalgroep omschreven als ‘spetterend’. “De tribunes zaten lekker vol met enthousiast publiek uit Hasselt en wijde omgeving.”

Tweeëneenhalf uur lang kon het publiek genieten van het familiedrama over een vrouw zonder naam, zoals zoveel vrouwen. Niemand wist iets van haar, alleen dat zij de vrouw van Lot was uit het bijbelboek Genesis.

Het enige dat bekend was, was dat ze achterom keek en daardoor veranderde in een zoutpilaar. Maar wie was zij? Waarom was ze daar? En hoe kon het, dat ze achterom keek? Ze wist toch, dat dat rampzalige gevolgen zou hebben...

Carla Aalbers en Henk van Veldhuizen, die het stuk schreven, gaven deze vrouw een naam en een gezicht. Harrie Poulssen schreef als componist de muziekstukken bij deze musical. 

Het publiek werd tijdens de voorstelling aan het denken gezet over wat waar is en wat niet. Over verhoudingen tussen mensen, tussen ouders en kinderen, tussen grootouders en kleinkinderen. Over geluk en hoe dat te omarmen. Twee zonen vonden hun vader, familierelaties werden hersteld.

Dit was het eerste zelfgemaakte stuk van de Musicalvereniging Hasselt. “De volgende musical zit alweer in de pen en we kijken ernaar uit om deze weer aan een groot publiek te mogen laten zien”, besluit de groep.

Enrico Kolk